Kynuté lívance sjablky

Kynuté lívance si zamilujete nejenom vy, ale i vaše děti. Nechte je samy si vybrat, s čím si je dají. Je libo s čerstvým ovocem, s ovocným žahourem, s povidly a zakysanou smetanou nebo pouze posypané cukrem a skořicí? Každý si určitě přijde na své. Ingredience 200 g hladké moukykvásek100 ml teplého mléka1/3 kostky drozdi1 lžička cukru krupice1 lžička hladké mouky1 vejce1 lžíce cukru krupice1 velké jablko150 ml mlékaolej na smažení Postup Smícháním výše uvedených surovin si připravíme kvásek a necháme ho v teple vzejít (zdvojnásobit objem).Smícháme mouku, cukr, kvásek a vejce a vypracujeme těstíčko.Nádobu s těstíčkem přikryjeme utěrkou a necháme v teple cca 30 minut nakynout.Mezitím si oloupeme jablko a nakrájíme ho na malé kostky.Do vykynutého těstíčka vmícháme jablečné kostky a smažíme lívance z obou dvou stran na troše oleje na pánvi. Článek Kynuté lívance s jablky se nejdříve objevil na Mezi hrnci.

projít na článek

Když zbyly lívance, dělávala mi je babička další den k snídani

Ne s marmeládou a tvarohem, ale ohřáté s cukrem smíchaným se skořicí. Vzít lívanec, pěkně vymáchat v cukru. V puse krásně křupal. Babičce bylo o víkendu 89. Myslím, že mě už nepozná, ale lívance si dala s chutí. „Mohla bych dostat ještě krupicovou kaši?

projít na článek

Ochutnávky Jogurťáčka

16.7.2012 V rámci borovanského Borůvkobraní představily Vltavotýnské lahůdky nové výrobky Jogurťáčka a Borůvkové kynuté knedlíky. Jogurťáčka mohli přítomní zákazníci přímo ochutnat. 16.7.2012 V rámci borovanského Borůvkobraní představily Vltavotýnské la

projít na článek

Bezlepkové lívance a palačinky

Bezlepkové lívance a palačinky, směs v sáčku 200g RI Pro gastro provozovny nabízíme balení 280g Složení: mouka (rýžová, pohanková), cukr, škrob (bezlepkový pšeničný, bramborový), žloutky sušené, vejce sušené, kypřící látka (hydrogenuhličitan sodný), bramb

projít na článek

Lískové ořechy

Jemná pasta z čerstvě pražených lískových ořechů, které ji propůjčují neopakovatelnou chuť a aroma. Výborná na lívance, palačinky a snídaňové kaše, k přípravě dortových krémů, nugátu a jiných cukrářských výrobků, sladkých i slaných pomazánek a hlavně k oc

projít na článek

Víkendové menu od 24.6. 25.6.2023

0,3l Vývar s játrovými knedlíčky a domácími nudlemi 55,                                                                                         A:1,3,7,9, 0,3l Bílá zelnice se šťouchanými brambory 60,                                                    

projít na článek