Co připravit, když k vám má dorazit na víkendový oběd návštěva? Co takhle vyzkoušet právě lasagne. Na tradiční verzi s mletým masem, rajčatovou omáčkou a bešamelem si pochutná určitě každý a to jak dospělí tak děti. Klidně je připravte večer předem, chutě se krásně prolnou a lasagne i lépe drží, pak už stačí jen vytáhnout z lednice a ohřát. A vy se můžete v klidu věnovat návštěvě. Ingredience pro cca 6-8 porcí Rajčatová omáčka 2 plechovky krájených rajčat 480 g mletého masa (mix hovězí a vepřový) 1 větší červená cibule (možno použít i žlutou) 2 stroužky česneku 1 mrkev 250 ml hovězího vývaru (možno použít masox) 3 lžíce olivového oleje bazalka, rozmarýn, sůl, pepř Bešamel 600 ml mléka 50 g másla 50 g hladké mouky sůl, muškátový oříšek Lasagne (cca 16 kusů) cca 80 g strouhaného sýru (Eidam, Gouda,) Postup Rajčatová omáčka Cibuli a mrkev očistíme, nakrájíme nadrobno a orestujeme na oleji ve větší hluboké pánvi. Přidáme mleté maso a taktéž orestujeme. Poté přilijeme rajčata z plechovky, přidáme prolisovaný česnek, bylinky, koření. Vše promícháme a zalijeme vývarem. Vaříme na mírném ohni cca 30 minut. Dle potřeby na závěr dolijeme vodou. Bešamel Na pánvi rozehřejeme máslo, zasypeme moukou a za stálého míchání vytvoříme světlou jíšku. Odstavíme z ohně a pomalu za stálého míchání (používám metličku) přilíváme mléko. Ochutíme muškátovým oříškem a solí. Znovu vrátíme na plotnu a chvíli za stálého míchání povaříme, dokud směs nezačne houstnout. Lasagne Spodek zapékací mísy vytřeme trochou bešamelu. Přidáme lasagne, vrstvu rajčatové omáčky a bešamel. Takto několikrát opakujeme a zakončíme bešamelem, který posypeme strouhaným sýrem. Příklad vrstvení: bešamel-lasagne-rajčatová omáčka-bešamel-lasagne-rajčatová omáčka- bešamel-lasagne-rajčatová omáčka-bešamel-lasagne-rajčatová omáčka-bešamel-sýr Pečeme při 180 °C cca 40 minut. Tip Abyste měli lasagne zaručeně měkké, můžete je před přípravou položit v jedné vrstvě do plechu a zalít vroucí vodou. Takto necháme namočené cca 3 minuty a poté zchladíme studenou vodou, abychom s nimi mohli dále pracovat. Článek Lasagne se nejdříve objevil na Mezi hrnci.
Za mne prostě špagety. Jedny klasické, ty druhé jsou tenké, aBucatini jsou dlouhé a duté. Maccheroni jsou široké roury. Zřejmě zkomolený název se používal za totality Makaróny. Opustíme dlouhé nudle a máme tu Fettuccine široké nudle, které jsou ještě
Myčka poslouží i jako čistič různých předmětů v domácnosti. Pochopitelně musíte dbát na to, aby nebyly znečištěné něčím toxickým, do myčky nepatří štětce od barev a nářadí na opravu auta, které je ošetřeno oleji z ropných derivátů. Ale v myčce můžete doce