LED PÁSEK ZALITÝ SILKONEM VS EPOXID

Proč nejsou zalité pásky v silikonu vhodné při dlouhodobém používání a jaké je naše řešení? Do každého prostoru potřebujeme jiné krytí (IP) ať z důvodu vlhkosti, rizika prašnosti či chemikáliím (čistící prostředky atd). Zalitý LED pásek se používá nejčastěji do venkovních prostorů, koupelen, k bazénům a jiných vlhkých objektů. Tato úprava se v případě LED pásků dá vytvořit pomocí silikonu a takto upravených LED pásků je na trhu hodně. My však nepovažujeme tuto úpravu za ideální a nabízíme vlastní řešení. Výhody a nevýhody obou způsobů naleznete v následujících odstavcích. Zalité LED pásky v silikonu Součástí těchto LED pásků je silikonová anebo silikátová kapsa, do níž je samotný LED pásek vložen. Silikon či silikagel tak chrání LED pásek před vlhkostí, ale i vnikáním prachových částic. Je o něco málo dražší než LED pásek bez silikonu. Chcete-li diodové pásky se silikonem spojovat nebo zapojit do konektoru, je třeba jej od silikonu očistit. K tomuto očištění použijte ostrý nůž a silikon jemně nařízněte. Vždy ale dávejte pozor, abyste pásek nepoškodili. Při této úpravě musíte lehce poškodit IP ochranu a tak pájený spoj buď budete mít bez ochrany nebo ji musíte alespoň částečně obnovit. Velkou nevýhodou těchto pásků již zalitých je časté zažloutnutí silikonu v průběhu času. Další nevýhodou je to, že jejich silikonový obal, lehce zasahuje i do spodní části, která se má lepit na hliníkový profil kvůli chlazení, tím není vytvořen dostatečný styk LED pásku s profilem a může docházet k jeho přehřívání a LED pásek se může dříve zničit. Epoxidová pryskyřice  Zalévání epoxidem děláme přímo pro Vás na míru.  LED pásek se nalepí do vybraného hliníkového profilu, který je dostatečně vysoký, napájí se potřebná kabeláž a poté se celá tato konstrukce zalije epoxidem, který vytvoří odpovídající krytí. Při manipulaci s epoxidem musí být správná teplota a pryskyřice musí být bez sebemenších vzduchových bublin, protože jakýkoli uvíznutý vzduch zhoršuje jak izolační a ochrannou schopnost obalu, tak i mechanickou odolnost komponentu. Výhodou takto vytvořeného LED pásku je jeho optimální chlazení, jelikož LED pásek se nejprve nalepí na hliníkový profil, kde dojde k optimálnímu styku profilu s LED páskem a teprve potom se tam vytvoří ochrana. Toto tedy zajistí optimální chlazení a vytvoří ochranu také pájenému spoji. Další výhodou je, že tento druh silikonu časem nezežloutne. U tohoto způsobu úpravy si můžete zvolit, zda chcete aby epoxid byl průhledný nebo matný a tím i rozptýlil světlo. Tato úprava bohužel skrývá jednu nevýhodu a to, že se lehce změní chromatičnost vyzařovaného světla. Barevný posun je typicky cca +500 až 600K směrem ke studené bílé. S tímto barevným posunem je třeba počítat při volbě barevné teploty pásku.

projít na článek

Druhy pásek a lepidel

Toto video Vám pomůže lépe se zorientovat v typech pásek a lepidel. Ve videu Vám představíme nejpoužívanější pásky a lepidla. Kompletní nabídku nejdete na našem e-shopu. The post Druhy pásek a lepidel appeared first on Hair Therapy.

projít na článek

ČEZ RunTour Praha objektivem Pavla Pekárka

Skvělý, téměř dokonalý běžecký den! Sluncem zalitý park Ladronka připravil v jednom z prvních podzimních dnů skvělé běžecké podmínky. „Není už příliš velké horko?“ ptala se s nadsázkou účastnice tokijské olympiády Tereza Hrochová.

projít na článek

Olympijský běh ozdobila rekordní účast účastníků

Sluncem zalitý velký okruh mosteckého autodromu přivítal ve středu v podvečer účastníky T-Mobile Olympijského běhu. Na start se postavilo 249 mužů a žen, což je rekordní počet v jednatřicetileté historii amatérských běžeckých závodů na této dráze. Mohli s

projít na článek

Přestavba svítidla na LED ValmaX

DIY aneb udělej si sám Rozhodnutí bylo jednoduché. Dát tam nejsilnější LED pásek 26W/m 24V. Pozor, svítidlo musí mít lakovaný a hliníkovou nebo kovovou základnu- kvůli chlazení. někdy i to nebývá dostatečné a tak je nutné použít pod LED pásky hliníkový pr

projít na článek

Narovnání zad pomocí pásku

Tak už je to tady Dlouho slibované video, jak si narovnat záda pomocí pásku Pro VIDEO klikněte ZDE. Omluvte prosím kvalitu, jedná se o amatérskou nahrávku Pásek lze koupit přímo u nás cena 210,- czk kratší (2,5m), 240,- czk delší (3m)

projít na článek