Lednice

Lednice neboli chladnička je asi nejpoužívanějším domácím spotřebičem. Ledničku máme doma všichni, naše představy o tom, jaké parametry má chladnička splňovat a jak prostorná má být, se ale mohou značně lišit. Důležité otázce jak správně vybrat ledničku se nevyhne nikdo, kdo si plánuje pořídit kvalitní chladničku. Věnujte proto výběru toho správného modelu patřičnou pozornost.

projít na článek

Skvělý úklid s minimálním úsilím: Automatizujte úklidové rutiny

Úklid domácnosti je pro mnoho lidí nutnou, ale časově náročnou aktivitou. Jedním z nejčastěji zanedbávaných míst je lednice, kde se mohou hromadit bakterie a nepříjemné pachy. Díky moderním technologiím však můžeme čištění lednice výrazně zjednodušit a uš

projít na článek

The Lednice-Valtice Cultural Landscape

The Lednice-Valtice Cultural Landscape is spread over the site of a mighty 12th century border castle. Today it is the home of a romantic château, a picturesque village and in particular a jewel of landscape architecture of unprecedented proportions. The

projít na článek

CZECH HERITAGE TOUR

September 15 - 29, 2025Welcome to this 15-day tour visiting 12 unique World Heritage Sites The best of the Czech Republic: ”CZECH HERITAGE TOUR”Prague • Kutná Hora  • Zelená Hora  • Litomyšl  • Holašovice  •  Český Krumlov • Telč  • Třebíč • Lednice-Valti

projít na článek

Vepřová panenka recept

Vepřové maso je v české kuchyni oblíbené. Obsahuje sice značné množství tuků, cholesterolu, ale také bílkoviny a minerální látky. Vepřová panenka je nejen nejlibovější a nejméně tučné maso z prasete, ale také nejlahodnější a nejjemnější. Při jejím nákupu

projít na článek

Vepřová panenka, šťouchaný brambor a fazolky se slaninou

Vepřovou panenku vytáhneme z lednice osolíme, opepříme a necháme odstát cca. 30 minut. Poté maso zprudka opečeme ze všech stran. Dáme do trouby na 180°C a pečeme přibližně 15minut. Poté na pánvi od panenky, na oleji orestujeme cibuli a slaninu. Až je

projít na článek