Vepřová panenka, šťouchaný brambor a fazolky se slaninou

Vepřovou panenku vytáhneme z lednice osolíme, opepříme a necháme odstát cca. 30 minut. Poté maso zprudka opečeme ze všech stran. Dáme do trouby na 180°C a pečeme přibližně 15minut. Poté na pánvi od panenky, na oleji orestujeme cibuli a slaninu. Až je cibule se slaninou téměř hotová přidáme najemno nakrájený česnek a jen cca. 20 vteřin restujeme aby nám česnek nezhořkl. Přidáme fazolové lusky, promícháme s orestovanou směsí. Zalijeme 1dcl vody, přiklopíme poklicí a dusíme cca. 10min než jsou lusky příjemně křupavé. Na závěr přidáme smetanu a krátce povaříme. Na šťouchané brambory si uvaříme brambory nejlépe typu B. V hrnci orestujeme na sádle cibuli. Brambory přidáme k orestované cibuli, posypeme čerstvými bylinkami a lehce prošťoucháme. Při servírovaní se můžete nechat inspirovat viz foto. Dobrou chuť. Článek Vepřová panenka, šťouchaný brambor a fazolky se slaninou se nejdříve objevil na Jatka Borotice.

projít na článek

Vepřová panenka recept

Vepřové maso je v české kuchyni oblíbené. Obsahuje sice značné množství tuků, cholesterolu, ale také bílkoviny a minerální látky. Vepřová panenka je nejen nejlibovější a nejméně tučné maso z prasete, ale také nejlahodnější a nejjemnější. Při jejím nákupu

projít na článek

Pěstování brambor

Brambory jsou i v současnosti velmi oblíbenou přílohou, pěstování brambor je proto víc než praktické. V posledních letech má však pěstování vlastních brambor na zahrádkách klesající tendenci, protože brambory ze zahrádky odborníci přirovnávají k bramborám

projít na článek

Pečená kuřecí stehna se švestkami, mandlemi a slaninou

Pečená kuřecí stehna se švestkami, mandlemi a slaninou jsou naprostou lahůdkou, po které se budete olizovat až za ušima.Jejich příprava je velmi jednoduchá a z pekáčku vám do nosních dírek bude proudit taková vůně, že budete slinit jak bernadrýn. The post

projít na článek

Vepřová líčka

Vepřová líčka právem patří mezi jedny z nejchutnějších mas z vepře. Dají se připravit na mnoho způsobů.

projít na článek

NASKLADNĚNÍ: Zbojnické kuře (2 porce) - 600g

Zbojnické kuře (2 porce)  Popis: Šťavnaté kousky kuřecího masa s cibulkou, slaninou, paprikovou klobásou a tvarohem tvoří vydatné jídlo, na kterém si pochutnáte doma i v přírodě. Složení: kuřecí maso (33 %), vepřová klobása (vepř. maso 86

projít na článek