Vepřová líčka

Vepřová líčka právem patří mezi jedny z nejchutnějších mas z vepře. Dají se připravit na mnoho způsobů.

projít na článek

Jak dělají hovězí líčka na červeném víně Kluci v akci

Hovězí líčka jsou opravdovou delikatesou, kterou si můžete dopřát i doma. Proč právě líčka? Protože maso z lícní části hlavy zvířete je velice jemné, vhodné na dlouhé dušení a díky kližkovité struktuře šťáva z masa skvěle rosoluje. A tak si na takto připr

projít na článek

Hovězí líčka

Hovězí líčka – to je kvalitní kus hovězího masa. Jde o část žvýkacích svalů, která je plná zdraví prospěšného kolagenu, proto je maso z líček tak šťavnaté, ačkoli téměř neobsahuje tuk.

projít na článek

Vepřová kýta - recepty pro začátečníky

Vepřová kýta je velmi kvalitní maso, které se na vepři nachází v zadní části. Nehodí se však na všechny tepelné úpravy, a to z důvodu, že obsahuje málo tuku.

projít na článek

Vepřová kýta

Vepřová kýta představuje velice kvalitní maso ze zadní vepřové čtvrtky. K dispozici je i celá s kůží a nožičkou, po odblanění a očištění ji lze rozdělit na vrchní šál (sval z vnitřní strany kýty) a spodní šál (sval z vnější části kýty, mnohdy prodávaný i 

projít na článek

Vepřová panenka recept

Vepřové maso je v české kuchyni oblíbené. Obsahuje sice značné množství tuků, cholesterolu, ale také bílkoviny a minerální látky. Vepřová panenka je nejen nejlibovější a nejméně tučné maso z prasete, ale také nejlahodnější a nejjemnější. Při jejím nákupu

projít na článek