Vepřová kýta představuje velice kvalitní maso ze zadní vepřové čtvrtky. K dispozici je i celá s kůží a nožičkou, po odblanění a očištění ji lze rozdělit na vrchní šál (sval z vnitřní strany kýty) a spodní šál (sval z vnější části kýty, mnohdy prodávaný i s kůží), ořech a špičku kýty. Celá vepřová kýta, případně vrchní a spodní šál, se využívají k výrobě šunky, jednotlivé části libového a křehkého masa mají pestré kulinářské uplatnění.
Vepřová kýta je velmi kvalitní maso, které se na vepři nachází v zadní části. Nehodí se však na všechny tepelné úpravy, a to z důvodu, že obsahuje málo tuku.
projít na článekVepřová líčka právem patří mezi jedny z nejchutnějších mas z vepře. Dají se připravit na mnoho způsobů.
projít na článekHovězí kýta se řadí mezi kvalitní maso, je vhodná pro mnoho tepelných úprav, jako je například dušení, pečení nebo minutková úprava. Kýta se dělí na několik částí. Hovězí maso obsahuje oproti vepřovému více stopových prvků a vitamínů.
projít na článekJako minutka nemá krkovička chybu. Má tu výhodu, že je mnohem šťavnatější než kýta a bude se jen rozpadat. Kromě toho, že ji můžete obalit v trojobalu a udělat z ní skvělý řízek, chutná výborně obalená v těstíčku, a to nejlépe pivním, úžasná je grilovaná
projít na článekod 27. ledna do vyprodání sortimentu Polévka Silný zvěřinový vývar s domácími nudlemi a játrovými knedlíčky 55 Kč Hlavní jídla 200g Zvěřinový guláš s houskovým knedlíkem, cibulka, křen 165 Kč 200g Šťavnaté zvěřinové biftečky s houbami, bramborová kaše 175
projít na článek