Tyto lentilkové sušenky se skvěle hodí na jakoukoliv dětskou oslavu. Pro dospělé pak doporučuji nahradit lentilky nasekanými kousky hořké čokolády popř. jakýmkoliv sušeným ovocem brusinky, meruňky, Výhoda těchto sušenek je, že skvěle chutnají i druhý či třetí den. Jen tedy jestli vám tak dlouho vůbec vydrží. Ingredience na 1 plech sušenek 90 g změklého másla 80 g cukr krupice 1 vanilkový cukr 160 g hladké mouky 1 vejce 1 lžíce mléka 3 lžíce mletých mandlí popř. jiných ořechů 1/2 lžičky skořice trocha kypřícího prášku (cca 2 g) 2 balení lentilek Postup Cukr, máslo a vejce vyšleháme. Poté přidáme ostatní suroviny- mléko, mouku s kypřícím práškem, skořici a mandle. Promícháme a na plech s pečícím papírem pomoučenými rukami (těsto je lepivější) tvarujeme kuličky, které dlaní rozplácneme na placky. Nechejte si mezi jednotlivými kousky dostatečně velké mezery, během pečení se objem zvětší. Na závěr do každé sušenky vtiskneme lentilky. Pečeme při 170 °C cca 18 minut. Tip Pokud použijete hořkou čokoládu, nasekejte ji na kousky a opatrně vmíchejte do hotového těsta. Část čokoládových kousků vtiskněte až na povrch placek na plechu. Sušenky budou po upečení pěknější. Článek Lentilkové sušenky se nejdříve objevil na Mezi hrnci.
Sušenky jsou oblíbeným pamlskem každého psa. Zároveň jde o jednu z pochutin, kterou můžete svému psovi čas od času připravit doma. Pokud ještě nemáte s pečením psích sušenek žádné zkušenosti, máme pro vás do začátku několik receptů, kterými se můžete insp
projít na článekDomácí sušenky k odpolední kávě jsou pohoštěním, které málokterý host odmítne. Recept je jednoduchý a rychlý. Do jejich výroby můžete zapojit i děti.
Tyhle sušenky jsou jednoduché a u mých dětí velmi oblíbené. Můžete použít razítka (Tescoma, Orion, ) nebo jen pomocí formiček na perníčky vytvarovat různé tvary. Pro výraznější vzor můžete zkusit také razítko obtisknout do kakaa a pak teprve do těsta.
Sv. Hildegarda byla skvělá a osvícená bytost a neuvěřitelně vzdělaná léčitelka, která pošramocené zdraví svým pacientům navracela především stravou.Mezi mé další oblíbené patří její sušenky s kozlíkem a šantou kočičí, které předepisovala lidem trpícím ple
projít na článekTento lahodný nepečený vanilkový koláč se už brzy stane Vaším oblíbeným dezertem, pro každou příležitost. Uvidíte sami, že si tento recept zamilujete Vy i celá Vaše rodina. Příprava Vám zabere 15 minut a budete jen potřebovat pudinky, sušenky a šlehačku.
projít na článek