Lentilkové sušenky

Tyto lentilkové sušenky se skvěle hodí na jakoukoliv dětskou oslavu. Pro dospělé pak doporučuji nahradit lentilky nasekanými kousky hořké čokolády popř. jakýmkoliv sušeným ovocem brusinky, meruňky, Výhoda těchto sušenek je, že skvěle chutnají i druhý či třetí den. Jen tedy jestli vám tak dlouho vůbec vydrží. Ingredience na 1 plech sušenek 90 g změklého másla 80 g cukr krupice 1 vanilkový cukr 160 g hladké mouky 1 vejce 1 lžíce mléka 3 lžíce mletých mandlí popř. jiných ořechů 1/2 lžičky skořice trocha kypřícího prášku (cca 2 g) 2 balení lentilek Postup Cukr, máslo a vejce vyšleháme. Poté přidáme ostatní suroviny- mléko, mouku s kypřícím práškem, skořici a mandle. Promícháme a na plech s pečícím papírem pomoučenými rukami (těsto je lepivější) tvarujeme kuličky, které dlaní rozplácneme na placky. Nechejte si mezi jednotlivými kousky dostatečně velké mezery, během pečení se objem zvětší. Na závěr do každé sušenky vtiskneme lentilky. Pečeme při 170 °C cca 18 minut. Tip Pokud použijete hořkou čokoládu, nasekejte ji na kousky a opatrně vmíchejte do hotového těsta. Část čokoládových kousků vtiskněte až na povrch placek na plechu. Sušenky budou po upečení pěknější. Článek Lentilkové sušenky se nejdříve objevil na Mezi hrnci.

projít na článek

Tradiční recept na domácí sušenky

Domácí sušenky k odpolední kávě jsou pohoštěním, které málokterý host odmítne. Recept je jednoduchý a rychlý. Do jejich výroby můžete zapojit i děti.

projít na článek

Sušenky

Tyhle sušenky jsou jednoduché a u mých dětí velmi oblíbené. Můžete použít razítka (Tescoma, Orion, ) nebo jen pomocí formiček na perníčky vytvarovat různé tvary. Pro výraznější vzor můžete zkusit také razítko obtisknout do kakaa a pak teprve do těsta.

projít na článek

Sušenky na uvolnění hrudníku (dle Hildegardy z Bingenu)

Sv. Hildegarda byla skvělá a osvícená bytost a neuvěřitelně vzdělaná léčitelka, která pošramocené zdraví svým pacientům navracela především stravou.Mezi mé další oblíbené patří její sušenky s kozlíkem a šantou kočičí, které předepisovala lidem trpícím ple

projít na článek

Nepečený vanilkový koláč připravený za 15 minut 3 pudinky, sušenky a šlehačka

Tento lahodný nepečený vanilkový koláč se už brzy stane Vaším oblíbeným dezertem, pro každou příležitost. Uvidíte sami, že si tento recept zamilujete Vy i celá Vaše rodina. Příprava Vám zabere 15 minut a budete jen potřebovat pudinky, sušenky a šlehačku.

projít na článek

Zdravé mlsání: kokosové sušenky s datlemi

Autor: Dunja Rieber Milujeme chutné občerstvení! Vy také? Pak musíte vyzkoušet naše lahodné sušenky, které se připravují jen z několika málo ingrediencí a jsou velmi rychlé. Díky kokosu, ovesným vločkám a přirozeně sladkým datlím jsou dokonalou zdravou

projít na článek