Často vás lákají sladkosti? Bohužel je dnes většina lidí, a to nejen dětí, závislá na cukru. Přemýšleli jste někdy, proč tomu tak je? Údajně existují dva hlavní důvody pro tuto závislost. Tím prvním jsou paraziti sídlící v našem organismu, druhým důvodem je stres. Obvykle si člověk ani neuvědomuje přítomnost parazitů ve svém těle, avšak paraziti, kteří žijí v našem organismu, nám odebírají energii. A aby tělo mohlo kompenzovat ztráty, musí jíst něco sladkého, protože glukóza, kterou obsahují sladkosti, poskytuje rychlý přísun energie pro tělo.
Užívání lnu setého je známo již z období 3 000 let před naším letopočtem. Len se pěstoval v pásmu od Středozemního moře po jihovýchodní Asii. Jedná se o velmi významnou jednoletou kulturní plodinu. Lněné semínko mělo v dávných časech vícero použití, slouž
projít na článekLněné semínko je charakteristické svým vejcovitým plochým tvarem a lesklou žlutou až hnědošedou barvou. Pochází z Asie, ale u nás se používá již od středověku, kdy se len využíval především jako přadná rostlina pro výrobu plátna. Jeho uplatnění se osvědči
projít na článekZdraví tlustého střeva je nezbytné pro celý organismus. Tlusté střevo má totiž schopnost zbavit organismus odpadu a absorbovat životně důležité živiny ze stravy. A to může pouze zdravá sliznice ve střevech, která je nezbytná i pro naši imunitu. Naštěstí e
projít na článekHřebíček jsou poupata hřebíčkovce vonného (latinsky Syzygium aromaticum) sušená na slunci. Mají nasládlé aroma, mírně štiplavou a otupující chuť. Nejvíce je hřebíček rozšířen v kuchyni jako aromatické koření, další využití má v dekoracích a rovněž jsou zn
projít na článekKonopné semínko obsahuje velké množství bílkovin, proteinů, prospěšných rostlinných sterolů a dalších důležitých látek pro lidský organismus.
projít na článek