Losos sbaby špenátem ažitnou topinkou

Ingredience 1 filet z lososa Baby špenát (čerstvé listy špenátu) Medvědí česnek (čerstvý, může být i sušený) Žitný chléb Olivový olej Sůl Pepř nejlépe bílý nebo citrónový Postup Filet z lososa zbavíme kůže, osušíme, osolíme a opepříme. Špenátové listy opláchneme a rovnou je můžeme dát na středně rozpálenou pánev. Přidáme tak 3 lžíce vody, pokud byl ještě mokrý od oplachování, nemusíme, a jen velmi krátce asi tak 2-3 min necháme na pánvi podusit. Špenát jemně osolíme a vyndáme z pánve. Jakmile vytáhneme špenát, dáme na tu samou pánev do zbylé tekutiny po špenátu pár kapek olivového oleje, pokud je potřeba přidáme trošku vody a medvědí česnek. Necháme na středním stupni zredukovat na potřebné množství přelivu na rybu a sundáme z plotny. Mezitím co se nám dělá špenát dáme na rozpálenou pánev orestovat z obou stran rybu, asi 3 minuty z každé strany, dle tloušťky filetu. Na talíř dáme hotový špenát, na něj lososa a pokapeme přelivem z medvědího česneku. Nakonec položíme žitnou topinku. Přejeme vám dobrou chuť! Článek Losos s baby špenátem a žitnou topinkou se nejdříve objevil na Balanced point.

projít na článek

BRUNCH 25.2.

Brunch každou poslední sobotu v měsíci Přivítáme Vás sklenkou Prosecca a naservírujeme Vám 4chodové menu skládající se z dvanácti různých pokrmů. Neomezená konzumace vody a kávy je samozřejmostí. Menu 25.2. Chléb s avokádem a Burratou Uzený losos, křen

projít na článek

Kaštany a Vysoká

Kaštanová polévka se slaninou, řeřichou a dýňovým olejem 87 ,- Pappardelle ragù di cervo- se srnčím ragú, Merlot, pecorino a chipsy z kořenové zeleniny  229,- Jelení hřbet s balsamikovými jablky, cuketou, brambory, špenátem a kaštanovou omáčkou s koňakem 

projít na článek

Velikonoční menu

JIŽ OD 15.4.2022 Jehněčí plec pozvolně pečená na tymiánu, rozmarýnu, jalovci a česneku podávaná s listovým špenátem a domácím bramborovým knedlíkem 259,- Telecí řízek, mačkané brambory, citrón, cherry rajčátka

projít na článek

Víkend plný chobotnic 20. 21. listopadu 2021

100g Lososový tatarák s bazalkovým pestem a opečeným toastem zdobený limetkou 129,-   180g Chobotnice na asijský způsob s jasmínovou rýží 299,- 180g Grilovaná chobotnice na másle se zeleninovým pyré a rozpečenou bagetou 299,- 180g Grilovaná chobotnice

projít na článek

BRUNCH 25.3.

Brunch každou poslední sobotu v měsíci Přivítáme Vás sklenkou Prosecca a naservírujeme Vám 4chodové menu skládající se z dvanácti různých pokrmů. Neomezená konzumace vody a kávy je samozřejmostí. Menu 25.3. Caprese s buvolí mozzarellou Tartar z mečouna,

projít na článek