Jedna z nejoblíbenějších ryb u nás v rodině je právě losos. Pochutnáváme si na něm jak my dospělí, tak můj 9měsíční syn, kterému však kousek ryby připravuji dušením nad párou. Určitě doporučuji nekupovat lososa v mraženém stavu, ale pouze chlazeného a to platí pro jakoukoliv rybu. Já sama si vybírám filety s kůží vespod a vždy dávám pozor, aby neměly příliš šedých částí masa, které jsou tučnější a pro mě osobně pak ne až tak chuťově dobré. Velkou výhodou takto kupovaných filet je i absence kostí, což ocení především děti. Ingredience 1 menší filet lososa s kůží rané brambory 1 citrón máslo olivový olej 4 druhy pepře, sůl Na koprový dip: 3 natrhané listy bazalky, 2 lžíce čerstvě nasekaného kopru, 1 kelímek zakysané smetany, 2 lžíce majonézy, sůl Postup Brambory omyjeme, osušíme, několikrát propíchneme vidličkou a pomažeme olivovým olejem. S olejem to zbytečně nepřeháníme, opravdu stačí jen trocha. Vložíme přímo na rošt trouby předehřáté na 200 °C a pečeme doměkka cca 60 minut. Doba pečení je závislá na velikosti brambor. Pokud nechceme, aby nám brambory během přípravy lososa vychladly, vložíme je do mísy a zakryjeme alobalem. Filet lososa položíme kůží dolů na plech s pečícím papírem. Osolíme, opepříme a poklademe tenkými plátky másla. Místo 4 druhů pepře můžeme použít jakékoliv koření na ryby. Nakonec navrch dáme několik koleček citrónu. Citróny kupujeme nejlépe chemicky neošetřené a v případě že nemáme, pořádně před použitím slupku vydrhneme. Lososa pečeme v troubě předehřáté na 200 °C cca 15 minut. Důležité je opravdu zbytečně pečení neprotahovat, aby losos nebyl příliš vysušený. Kvůli úspoře energie a především času peču lososa i brambory zároveň. Po 45 minutách pečení brambor přidám do trouby plech s lososem. Lososa podáváme s pečenými bramborami, které jsme nařízli do křížku, zmáčkli a naplnili koprovým dipem. Článek Losos snbsp;pečenými bramborami a koprovým dipem se nejdříve objevil na Mezi hrnci.
Vánoční losos v TREFĚ. Akční nabídka platí do 31.12.2019 ve všech supermarketech Trefa.
projít na článekMomentálně si naplno užíváme cuketové sezóny. Díky naší paní sousedce máme zásobu cuket rovnou z její zahrádky. A tak jedeme cuketu na všechny způsoby od sladkého, po polévky, zeleninovou směs s kuskusem, přílohu ke kuřecímu masu nebo právě chuťovku ve fo
Zpestřete si sváteční dny pravým norským lososem. V zájmu dosažení absolutní čerstvosti ryby dodáváme pouze na objednávku. Objednávejte, prosím, u personálu v obslužném úseku v prodejnách Trefa. Nabídka vánočního lososa neplatí v Trefě Adamov, Neplachov,
projít na článekVčerejší den jsme se synem strávili v Jičíně, kde se konal druhý ročník Jičínského Food Festivalu . Jičín je známý především díky pohádkové postavičce Rumcajse a každý rok se tu v září koná festival věnovaný právě pohádkám. Pro mě to byla překvapivě tepr