V nákupních centrech můžeme obdivovat vánoční výzdobu, na pultech obchodů jsou už nějakou tu dobu adventní kalendáře a vánoční balicí papíry a v televizi jako každý rok v tuto dobu vidíme typickou reklamu s malou holčičkou a jejím Nene, já nemusím, já už ho vidím. Čas letí a Vánoce se nám blíží, a jelikož je letos slavíme poprvé ve třech a kapr nepatří úplně mezi naše oblíbence, budeme mít na štědrovečerní večeři trochu netradičně lososovou polévku. Dnešní vaření byla tedy jakási zkouška před vánoční premiérou. Ingredience 150 g filet lososa (bez kůže) 1 menší cibule 2 mrkve (120 g) 1 petržel (50 g) 1 stonek řapíkatého celeru (50 g) 1 lžíce másla 1 lžíce hladké mouky 50 ml smetany ke šlehání 1 l vody sůl, pepř, muškátový oříšek Postup Nejprve si připravíme jednotlivé ingredience. Lososa nakrájíme na menší kousky, zeleninu očistíme a taktéž nakrájíme na kostičky, kolečka, prostě jakékoliv tvary, které se vám budou nejlépe krájet. Na konci vaření budeme polévku stejně mixovat. V hrnci rozehřejeme 1 vrchovatou lžíci másla a orestujeme nakrájenou zeleninu, kterou následně zasypeme 1 lžící hladké mouky a promícháme. Přilijeme 1 litr vlažné vody, přidáme nakrájeného lososa, promícháme a vaříme mírným varem 30 minut. Následně polévku v hrnci rozmixujeme tyčovým mixérem, dolijeme 50 ml smetany ke šlehání, osolíme a opepříme. Ještě krátce povaříme. Na závěr dochutíme muškátovým oříškem. Servírujeme s opečenými kostičkami pečiva. Já použila opečené kostky toustového chleba. Článek Lososová polévka se nejdříve objevil na Mezi hrnci.
Spoustu pohody a odpočinku Vám přeje tým Hotelu Sen. Těšíme se na vás v novém roce. Pondělí Polévka: Úterý Polévka: Středa Polévka: Čtvr
projít na článekJsme tu pro Vás i během vánočních svátků, pouze s upravenou otevírací dobou. Těšíme se na Vás! Pondělí Polévka: Úterý Polévka: Středa Polévka:
projít na článekPřivítejte nový rok velkolepě. Prožijte magickou noc se silvestrovskou zábavou, skvělým jídlem a neomezenou relaxací v našem wellness. Více informací najdete tady. Bude to kouzelné, to nám věřte. Pondělí Polévka:
projít na článekVážení hosté, Jaro už nám pomalu klepe na dveře a s ním i naše nové sezónní menu Na březen jsme si pro vás připravili speciální menu Mořské plody a ryby. Celé menu: PŘEDKRM Gravlax s červenou řepou, salát z řasy wakame. POLÉVKA Bouillabaisse – francouzská
projít na článekSvatomartinská husa je jedním z nejoblíbenějších podzimních gastronomických svátků, který symbolizuje konec podzimu a doby zrání vína a oznamuje příchod zimy. Přijďte si k nám udělat radost tradičním a poctivým menu v jehož hlavní roli bude dobře propečen
projít na článek