Loutková pohádka pro 1.stupeň

V úterý 20. února naši školu poctila svou návštěvou profesionální loutková scéna Kašpárkovo divadlo. Přítomné děti se sešly v naší školní jídelně, kde již byla připravena divadelní scéna pro představení. Loutkoherečka paní Antošová se dětem představila, navázala s nimi kontakt, řekla pár slov o představení a děti jí slíbily, že po scénce s částí pohádky zazpívají písničku, aby mohla pohádka pokračovat dále. Paní Antošová nám zahrála  pohádku Jak se drak chtěl oženit.  Děti byly vtaženy do děje, zazpívali si s loutkami písničky, prohlédli si loutky a něco zajímavého se dozvěděly. Na konci představení dětem loutkoherečka popsala, jak loutka vypadá, jaké má části, děti si vše mohly prohlédnout a zeptat se na to, co je zajímá. Ve třídě navazovala další práce na téma marionety, žáci se seznámily s druhy loutek a ti šikovnější se snažily loutku vést. Žáci si uvědomili, že herečka musí měnit hlas, aby příběh byl poutavý a aby poznali, která postava právě hovoří. Žáci 4.a 5. třídy získali povědomí o pojmech výtvarník, loutkoherec, scénář, kulisy, doprovodná hudba, autor textu apod. Tato akce byla realizována z projektu 3.2.2. Podpora sociálně znevýhodněných žáků.

projít na článek

11 Srp 2023 17:00 : Námořnická pohádka | Divadlo Koloběžka | POHÁDKOVÉ LÉTO

Výpravná a velmi živá pohádka o parníku jménem Pepina, co veze pět Pepků námořníků na cestu kolem světa. Pohádka plná legrace, bizarních postaviček a překvapení, která Vás naladí na léto. *V případě nepříznivého počasí se představení přesouvá do Mult

projít na článek

Návštěva divadla ve Slepoticích

Dne 1.2.2024 navštívili žáci 1. stupně ochotnické divadlo VOSA ve Slepoticích. Pohádka se jmenovala "Šíleně smutná princezna". Jako vždy měla pohádka velký úspěch. Děkujeme. (Stanislava Rulíková)

projít na článek

Svatomartinská pohádka a možná přijede i Martin na bílém koni

The post Svatomartinská pohádka a možná přijede i Martin na bílém koni appeared first on KVC Pansofie.

projít na článek

DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ – úterý 14. 11. 2023, 15.00 – 18.00

Srdečně zveme všechny zájemce  na prohlídku naší školní budovy v úterý 14. 11. 2023 v čase od 15.00 do 18:00. Ve škole bude možné nahlédnout do všech kmenových tříd (mimo dobu konání třídních schůzek 1.stupeň 16.00 16.30 a 2. stupeň 16.30 17.00), navšt

projít na článek

Divadelní představení

Závěr školního roku jsme si zpříjemnili divadelním představením O princezně, která ráčkovala. Pohádka byla velmi povedená a moc se nám líbila.

projít na článek