Mangoldová polévka scizrnou amajoránkou

Mangold je podobný špenátu a u nás v rodině ho pěstuje ve skleníku můj tchán. Tento recept jsem tedy připravovala na chatě na Moravě a skvěle sem zapadl. Jediné, na co jsem si musela dávat pozor, je řapík mangoldu. Jelikož byl opravdu velký, nakrájela jsem ho nadrobno, aby se stihl dostatečně provařit. V případě větších kousků pak hrozí, že budou tvrdší. Ingredience 1 větší mrkev 1 střední cibule 1 menší petržel 1 brambora 400 g mangoldu 1,5 l vody 3 lžíce olivového oleje hrst majoránky (dle chuti) 1 plechovka cizrny Postup Očištěnou a oloupanou cibuli, mrkev a petržel nakrájíme na kostičky a orestujeme na olivovém oleji. Vše zalijeme vodou, přidáme nakrájenou oloupanou bramboru, osolíme, opepříme a vaříme cca 15 minut. Poté přidáme najemno nakrájený mangold i s řapíkem a vaříme dalších 10 minut. Nakonec polévku rozmixujeme, přidáme do ní cizrnu, lístky majoránky a 3 minutky povaříme. Článek Mangoldová polévka s cizrnou a majoránkou se nejdříve objevil na Mezi hrnci.

projít na článek

Krásný nový rok 2023

Spoustu pohody a odpočinku Vám přeje tým Hotelu Sen.  Těšíme se na vás v novém roce. Pondělí Polévka: Úterý Polévka: Středa Polévka: Čtvr

projít na článek

VÁNOČNÍ OTEVÍRACÍ DOBA

Jsme tu pro Vás i během vánočních svátků, pouze s upravenou otevírací dobou. Těšíme se na Vás! Pondělí Polévka: Úterý Polévka: Středa Polévka:

projít na článek

Silvestrovský pobyt

Přivítejte nový rok velkolepě.  Prožijte magickou noc se silvestrovskou zábavou, skvělým jídlem a neomezenou relaxací v našem wellness. Více informací najdete tady. Bude to kouzelné, to nám věřte.   Pondělí Polévka:

projít na článek

Sezónní menu

Vážení hosté, Jaro už nám pomalu klepe na dveře a s ním i naše nové sezónní menu Na březen jsme si pro vás připravili speciální menu Mořské plody a ryby. Celé menu: PŘEDKRM Gravlax s červenou řepou, salát z řasy wakame. POLÉVKA Bouillabaisse – francouzská

projít na článek

Svatomartinské menu 11.-13. 11.

Svatomartinská husa je jedním z nejoblíbenějších podzimních gastronomických svátků, který symbolizuje konec podzimu a doby zrání vína a oznamuje příchod zimy. Přijďte si k nám udělat radost tradičním a poctivým menu v jehož hlavní roli bude dobře propečen

projít na článek