Vlastní marináda chutná nesrovnatelně lahodně! Vyrobit si marinádu svépomocí je opravdu snadné a to, co z toho na konci vyjde, lze dotvořit podle vlastní chuti a nálady. Máme pro vás skvělé recepty na marinády na vepřovou krkovičku.Marináda má svůj původ v době, kdy se maso uchovávalo v silně ochucených octových marinádách, aby déle vydrželo nebo v případě pochybností zakrylo lehce nahnilou chuť. Profesionální kuchaři a labužníci dnes přísahají na to, že jemné marinády maso nejen dochucují, ale ještě ho zjemní octem, citronovou šťávou nebo jinými přidanými kyselinami.
Český národ miluje grilování. Zhruba každý druhý Čech griluje alespoň dvakrát měsíčně, pětina národa dokonce jednou za týden. Na grilu se dá upéct každé maso, a aby bylo chutné, musí být skutečně čerstvé a správně připravené. Výborné je marinované maso. M
projít na článekUzená drůbež je velmi chutná, její příprava je sice zdlouhavá, ale požadovaný pokrm lze připravit i v podmínkách bytu bez udírny.
projít na článekMaso naložené v marinádě je křehčí, vláčnější a šťavnatější. Na přípravu marinád se většinou používá olej, ocet nebo případně i víno, koření a bylinky, někdy základ tvoří bílý jogurt nebo kefír a přidává se i citronová šťáva.
projít na článekTuhle omáčku proslavila po celém světě její výrazná chuť, která skvěle doplní vaše steaky. Není nutné ji používat jenom jako omáčku, hodí se i jako marináda, nebo si do ní namáčejte opečený chleba.
projít na článek1000 g kuřecího masa Marináda: 1 lžička soli 1 lžička mletého černého pepře 1 lžička mleté sladké papriky 1 lžička kurkumy 3 lžíce sójové omáčky 1 lžíce worcesteru 2 lžíce škrobové moučky 2 žloutky 1 malá cibule 2-3…
projít na článek