Maso a lidé, kteří ho jedě.

Když se řekne maso, může se jednat o spousty druhů, které můžete ochutnat nebo si koupit a doma zpracovat. Každý má rád trochu něco jiného ale mezi ty nejběžnější a nejvíce kupované a dostupné jsou vepřové maso a maso kuřecí. Přece jenom, když vlezete do masny, jsou v ní hlavně produkty z prasete, které jsou nejlépe dostupné a pak nějaké hovězí a popřípadě drůbež. Mezi drůbež toho patří víc než jen kuře, ale to snad každý ví. Hlavně ti lidí, kteří běžně maso nakupují. Do drůbeže patří zmíněné kuře, slepice, krůta, kachna, husa, holoubě a pak z těch divokých je to bažant a koroptev. Není to všechno, ale je to výčet věcí, se kterými se ještě normálně můžete setkat. Asi každý si dá na svatého Martina husu nebo kačenu, což je tradicí a každá restaurace ji má v nabídce. Co by to bylo za svátek bez pečené husy, zelí a knedlíku. Je to tradice už spoustu let a spousta lidí jí miluje. Mladé víno a dobře udělaná husa nebo kačena. To je to pravé, přece jenom umíme ctít tradice a dobře se najíst a popít kvalitní mladá vína. Pak jsou tu masa, která se běžně neprodávají, nebo na ně narazíte výjimečně. Jako je divočina. Tu mají pod palcem hlavně myslivci a sdružení lesníků a podobně. V obchodě málokdy narazíte na divočáka, srnu, jelena, daňka anebo na zajíce. Všechno tohle jsou tvorové lesa a nesmí se jen tak lovit. Musíte na to mít oprávnění a musí na to být vhodná doba nejlépe doba honů. Jsou to kvalitní pokrmy připravované ze zvěřiny, ale musí se to umět připravit. Nezkušený člověk nikdy nedocílí tak dobré chutě a kvalitního měkkého masa. Zvěřina má úplně jinou chuť než klasické vepřové nebo hovězí. To co ještě dobře seženete je vepřové a hovězí. Většinou ve větších obchodních domech s tím není žádný problém. Většina masa se přepravuje v plastových přepravkách na maso s víkem nebo bez něj. Maso pak lépe dýchá a nezapaří se. Tak jaké jste kdy měli tu čest ochutnat maso? Buvola, srnu divočáka a co ještě? Článek Maso a lidé, kteří ho jedě. se nejdříve objevil na Fabrefacta.

projít na článek

Produkty

nabízíme biocertifikované maso, bioprodukty a farmářské produkty drůbeží maso: husí maso, kachní maso, krocaní maso, krůtí maso, kuřecí maso  mléko kravské, vejce zelenina: brambory, dýně, dýně hokaido, cukety, okurky, papriky, rajčata, rukola byliny:

projít na článek

Nejčastější mýty o veganské stravě - díl 3. - veganská strava není chutná a nenasytí

Od masojedlíků to slýcháváme neustále: nemohl bych být bez masa , co vy vegani jíte? , maso mi chutná, nechci se ho vzdát , případně smířlivější: maso bych omezit dokázal, ale sýrů se nevzdám a spousty dalších argumentů, které vždy ústí k závěru, že

projít na článek

Bezpečnost a jezdci na motorkách

Pokud si lidé, kteří jezdí na motorkách, kolikrát něco myslí, pak je to to, že se jim nemůže nic stát a že jsou nesmrtelní. Omyl. Právě těmto lidem se něco může stát a to proto, že nemají skoro nic, co by je ochránilo v případě, že to bude potřeba. Člověk

projít na článek

Třetí český jachtař jede do Ria

Dne 18. července 2016 bylo oficiálně potvrzeno, že surfař Karel Lavický, účastník olympiády v Londýně, který dosud figuroval jako náhradník, jede do Ria, kde bude závodit ve třídě RS:X.

projít na článek

Trhané maso

Měkké trhané maso, podávané v dobré bulce se salátem, doplněné lahodnou omáčkou. Tomu se těžce odolává.

projít na článek