Maturita z angličtiny formou Cambridge zkoušky?

Maturita z angličtiny formou Cambridgeské zkoušky? Chystáte se na odmaturovat  z angličtiny formou složení Cambridgeské zkoušky First? Tak bych jen ráda upozornila na možné úskalí, které by vám mohlo maturitu zkomplikovat. Některé střední školy umožňují nahradit školní maturitní zkoušku z angličtiny doložením úspěšného absolvování cambridgeské zkoušky First (dříve FCE). To je určitě skvělé a já rozhodně schvaluji takovou možnost, protože každá taková zkouška velmi významně posune jazykové znalosti těch, kteří ji složí. Ale pozor. Nenahradíte si tím státní maturitní zkoušku z angličtiny, tedy maturitu, kterou připravuje CERMAT. V přihlášce ke státní maturitě si musíte zaškrtnout kromě povinné češtiny buď matematiku nebo jiný cizí jazyk, který vaše škola pro účely státní maturity umožňuje. Může se vám tedy stát, že sice angličtinu jako jeden školní maturitní předmět vyřešíte certifikátem, ale budete muset udělat státní maturitu buď z matematiky nebo z jiného cizího jazyka. Umíte tak dobře francouzsky, německy nebo španělsky? Z toho plyne následující poučení. Pokud jste na tom s angličtinou tak dobře, že byste složili  First (úroveň B2) a současně nechcete maturovat z matematiky nebo neovládáte jiný cizí jazyk alespoň na úrovni B1, pak si angličtinu zvolte jako ten druhý povinný předmět státní maturity. Zvládnete ji totiž úplně bez potíží. A certifikát First nebo dokonce Advanced si klidně udělejte zvlášť. Školy vám jej mohou uznat jako školní část a budete psát pouze didaktický test. Navíc se bude určitě líbit zaměstnavatelům anebo zahraničním vysokým školám. Maturitě zdar! Daniela Pechačová, ředitelka JŠ Lexis Share this entryShare on FacebookShare on WhatsAppShare on LinkedIn Článek Maturita z angličtiny formou Cambridge zkoušky? se nejdříve objevil na Lexis | jazykové kurzy.

projít na článek

Cambridge zkoušky 10.12.2022

Cambridge zkoušky 10.12.2022 Pokus pětice našich studentů úspěšně složit Cambridge zkoušky v jazykovém centru VŠP Jihlava.

projít na článek

Přípravné středisko Cambridge English

Na Cambridge zkoušky připravujeme studenty již řadu let. A proto je nám ctí, že jsme byli zařazeni mezi OFICIÁLNÍ PŘÍPRAVNÁ STŘEDISKA CAMBRIDGE ENGLISH.Za poslední akademický rok se nám podařilo připravit více než 30 kandidátů na Cambridge English Qualifi

projít na článek

jazykové zkoušky

Skvělé výsledky jazykových zkoušek! Gratulujeme všem studentům ke získaní mezinárodního jazykového certifikátu z angličtiny. Jazykové zkoušky Cambridge složili dne 11. a 18. června 2022 v budově VŠPJ v Jihlavě! Na výsledek museli podle oficiálních pravi

projít na článek

Cambridge zkoušky

Na Seznamovák přijede přímo vedoucí Britského centra UP pan Martin Štěrba, který povede přednášku o Cambridge zkouškách a jazykových možnostech na UP. :-)

projít na článek

Předání Cambridge certifikátů

Předání Cambridge certifikátů a finanční odměny. Dnes proběhlo předání cen všem úspěšným uchazečům o získání Cambridge certifikátů. Jednalo se o studenty třetího a čtvrtého ročníku a certifikáty byly na úrovni B1 a B2. Blahopřejeme.

projít na článek