Medové žebírko na pivě

Receptů na pečená vepřová žebírka je řada a stejně tak všelikých zaručených marinád, nicméně velmi často jsou to postupy, na konci kterých máte na talíři překořeněné, vysušené nebo dokonce spálené maso. Proto bez ohledu na ochucení vždy doporučuji péci žebírka ve dvou fázích. První při nízké teplotě cca 120 stupňů v zakryté nádobě tak, aby maso úplně změklo (šlo od kosti). Druhá fáze je pak pečení bez zakrytí teplotou kolem 180 stupňů, jak se říká do barvy. MEDOVÉ ŽEBÍRKO tohle sousloví je lákavé zaklínadlo ale i dosti zrádné. To proto, že med jako takový není pro pečení v troubě nijak zvlášť vhodný. Snadno se spálí a místo karamelové chuti je ve výsledku jen hořký a tudíž i nedobrý. Namísto medu je lepší dát do marinády případně cukr ale určitě stojí za to vyzkoušet použití medu až úplně nakonec, prostě přelít jím už hotová žebírka. Nabízím vám úpravu žebírek nebo proužků bůčku s kostí, který jsem připravoval do televizního pořadu POLOPATĚ  (viz tento odkaz). POTŘEBNÉ SUROVINY na čtyři porce Vepřová žebírka z boku ( 800 1.000 g), 200 g cibule, 150 g celeru, 40 g česneku, 500 ml černého piva, 60 g hořčice, cukr, sůl, drcený kmín, mletý zázvor, mleté divoké koření a na dokončení med a cibulovou nať. Příprava je jednoduchá. Na menší kousky nasekaná žebra osolte a potřete hořčicí smíchanou s kořením a trochou cukru. Vše můžete nechat proležet den předem. Do nádoby na pečení dejte nakrájenou cibuli, česnek a celer, pivo a samozřejmě i naložená žebírka. Pečte je při mírné teplotě cca 120 stupňů pod poklicí do měkka. V té době se žebírka v podstatě pomalu vaří v pivu, zelenině a koření a to je na jejich výsledné chuti pak znát. Nakonec zvyšte teplotu žebra opečte ze všech stran. Souběžně s tím se vypeče i většina tekutiny.  Zahoustlý výpek můžete případně rozmixovat na omáčku. Při podávání přelijte žebírka medem a posypejte cibulovou natí která vpravdě doladí chuťový požitek. Tentokrát jsou žebírka podávaná s medvědí kaší, abychom si rozuměli jde o máslovou bramborovou kaši s medvědím česnekem. Dobrou chuť a nezapomeňte to spláchnout sklenkou piva. The post Medové žebírko na pivě appeared first on Blog kuchaře Petra Stupky.

projít na článek

Luxusní medové kuličky Marlenka

Připravte si ☑️ medové kuličky Marlenka, které přesně tak chutnají. Jejich výbornou chuť si oblíbí naprosto každý. ☑️ Vyzkoušejte recept a pochutnejte si na nich.

projít na článek

NASKLADNĚNÍ: Vepřové žebírko s bramborem - Adventure menu

Vepřové žebírko s bramborem Jednoduchý recept založený na prvotřídních ingrediencích si rychle oblíbíte. Pěkný kus na pánvi opečené libové vepřové kotlety s přírodní šťávou s domácí paprikovou klobásou a znojemskou okurkou. Vařené bramborové čtvrtky d

projít na článek

AKCE: Vepřové žebírko s bramborem - Adventure menu

Vepřové žebírko s bramborem Jednoduchý recept založený na prvotřídních ingrediencích si rychle oblíbíte. Pěkný kus na pánvi opečené libové vepřové kotlety s přírodní šťávou s domácí paprikovou klobásou a znojemskou okurkou. Vařené bramborové čtvrtky d

projít na článek

Vepřové na pivě se zeleninou a chlebem

700 g vepřového masa (plec, krkovička, bůček) 1 cibule 1 větší mrkev 1/2 celeru sádlo (nebo olej) 1 lžička kmínu 1 lžíce cukru 5 kuliček nového koření sůl 1/2 l tmavého piva 2 krajíce chleba (může být tvrdý) chléb jako…

projít na článek

Recepty na fazolovou polévku

Fazolová polévka je sytá, proto ji zařazujeme před méně sytý hlavní chod nebo jako přesnídávkovou polévku, kdy ji podáváme s pečivem. Měkké fazole s vývarem lze připravovat mnoha způsoby. Při vaření fazolí na polévku se osvědčuje přidat kousek uzeného mas

projít na článek