Je meloun dobrý při průjmu?Meloun je skvělým zdrojem vlákniny a vody. Pokud ale sníte příliš mnoho melounu, může to způsobit nadýmání, plynatost, průjem a další podobné žaludeční potíže. To je způsobeno především přítomností sorbitolu, což je sloučenina cukru, a lykopenu, který dává ovoci jasně červenou barvu.Pokud sníte denně velké množství melounu (několik kilogramů), můžete zaznamenat problémy z přílišného množství lykopenu nebo draslíku. Konzumace více než 1 kg melounu s obsahem 30 mg lykopenu denně by mohla potenciálně způsobit nevolnost, průjem, poruchy trávení a nadýmání.Pro lidi trpící průjmem existuje mnoho potravinových omezení. Zde je několik potravin, které si tito lidé mohou s radostí dopřát.
Slovo meloun pochází z řečtiny a znamená zralé jablko. Na světě se pěstuje mnoho druhů melounů, majících různou barvu i tvar. Předpokládá se, že vodní meloun původně rostl v oblastech subtropické Afriky, odkud byl následně rozšířen do Asie.
projít na článekZázrak skrytý pod slupkou. Tak se dá popsat vodní meloun. Tahle lahůdka totiž kromě toho, že skvěle chutná, navíc prospívá zdraví a zlepšuje sexuální život. Meloun není žádný "chyták", ale zdravá bomba, která ti pomůže snad ve všech směrech... Vychlazen
projít na článekPříčinou zvracení a průjmu mohou být bakterie, paraziti, viry (včetně norovirů), otrava jídlem, např. z potravin, které byly nesprávně skladovány, konzumace dráždivého jídla, pití nebo léků, těhotenství, přejídání nebo nadměrné pití (zejména alkohol), str
projít na článekPrůjem je častým problémem kojenců. Různé virové, bakteriální a ušní infekce jsou nemoci, které mohou být příčinou průjmu u malých dětí. Běžný je i průjem způsobený antibiotiky a potravinovou alergií. Průjem by měl být konzultován s lékařem, ale níže nabí
projít na článekPrůjmem označujeme příliš časté vyměšování nezvykle řídké stolice. Neexistuje však přesné vymezení průjmu. Co je pro někoho již průjmem, je pro jiného obvyklou normou. S určitou mírou nepřesnosti můžeme za průjem označit 3 a více neformovaných až vodnatě
projít na článek