Metodický pokyn MMR pro kolaudaci staveb povolených podle předchozích verzí stavebních zákonů

Ministerstvo pro místní rozvoj, jakožto věcný gestor stavebního zákona, vydalo metodický pokyn týkající se kolaudování staveb povolených podle předchozích verzí stavebních zákonů. Tento metodický pokyn zahrnuje rovněž problematiku řešenou SEI jako dotčeným orgánem podle odst. 1 §13 zákona č. 406/2000 Sb., o hospodaření energií, ve znění pozdějších předpisů. V reakci na tento metodický pokyn,  se kterým se SEI ztotožňuje, nebude figurovat jako dotčený orgán v případech, kdy již vydala závazné stanovisko k povolení stavby, to však platí pouze v případech, kdy v průběhu stavby nedojde k nějaké změně s vlivem na energetickou náročnost této budovy.  V těchto případech byl zpracován průkaz energetické náročnosti budovy (PENB) na začátku stavby a pokud se v tomto dokumentu nic nezměnilo (tedy nedošlo v průběhu stavby např. ke změně způsobu vytápění nebo nebyla použita slabší vrstva zateplení oproti původnímu projektu), není důvodné, aby SEI takovýto PENB posuzovala opětovně. SEI se bude zaměřovat na případy, kde došlo ke změně s dopadem do energetické náročnosti budovy v průběhu její výstavby a je tedy potřeba zpracovat nový PENB, který zohlední tyto změny a ten předložit SEI k novému posouzení a rovněž na případy, kdy je stavba povolována již podle nového stavebního zákona a SEI figuruje nově na konci procesu v rámci kolaudačního řízení. PRINCIPY KOLAUDOVÁNÍ STAVEB POVOLENÝCH PODLE ZÁKONA č. 183/2006 Sb. a ZÁKONA č. 50/1976 Sb.

projít na článek

Detailní metodický pokyn k EET

Finanční správa zveřejnila detailní metodický pokyn k EET http://www.etrzby.cz/assets/cs/prilohy/Metodika-k-evidenci-trzeb_v1.0.pdf Příspěvek Detailní metodický pokyn k EET pochází z Účetnictví Horáček

projít na článek

Informace pro držitele přílohy SJ-PK k certifikátu QMS

Dne 20.12.2019 vyšel metodický pokyn SJ-PK (verze 2019) ve Věstníku dopravy č. 14/2019. Tímto tento metodický pokyn nabyl účinnosti.

projít na článek

Vyšel nový metodický pokyn SJ-PK

Dne 26. září 2019 byl schválen Ministerstvem dopravy, Odborem pozemních komunikací pod č. j. 65/2019-120-TN/2 nový Metodický pokyn Systém jakosti v oboru pozemních komunikací (SJ-PK).

projít na článek

SJ - PK

CQS je akceptovaným akreditovaným certifikačním orgánem Ministerstvem dopravy ČR pro Metodický pokyn Systému jakosti v oboru pozemních komunikací (SJ-PK) pro verzi z roku 2019.

projít na článek

Seminář pro výrobce a uživatele stavebních výrobků

TZÚS Praha, s.p., člen sdružení CQS připravuje Seminář pro výrobce a uživatele stavebních výrobků opatřených označením CE ve smyslu nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 305/2011/EU (CPR), kterým se stanoví harmonizované podmínky pro uvádění stave

projít na článek