Monitorování hor Gran Canaria senzory a kamerami - přichází nový systém včasného varování

Ostrov Gran Canaria bude v příštích 12 měsících vybaven novými termálními a vizuálními kamerami, které vytvoří systém včasného varování proti lesním požárům. Náklady na tento projekt, který nese název Alertgran, činí 2,7 milionu eur. Systém by měl umožnit včasnou detekci kouřových a požárních ohnisek a meteorologických událostí. Přibližně 68% povrchu ostrova by mělo být pokryto senzory a kamerami.

projít na článek

Varování před vysokými teplotami, vlnami na pobřeží a silným větrem

Léto je v plném proudu a tak se nemůžeme divit, že ostrov Gran Canaria zasáhne další vlna vysokých teplot. Výstraha prvního stupně platí pro dnešní sobotu jen pro Gran Canaria, zítra se rozšíří i na Tenerife (jižní část) a Fuerteventuru a v pondělí bude p

projít na článek

Na Gran Canaria přichází letošní zatím největší a nejdelší vlna vedra

Podle údajů národní meteoagentury AEMET by se mělo od neděle výrazně oteplit. Meteorologové proto vyhlásili na neděli první stupeň varování, tzv. žluté. Vlna vedra by měla zasánout převážně východní ostrovy, tedy Lanzarote a Fuerteventura. Na Gran Canaria

projít na článek

Na Gran Canaria hrozí riziko vzniku požárů

Vzhledem k období sucha a současným vysokým teplotám vydala vláda pro ostrov Gran Canaria varování před lesními požáry, což znamená, že již není možné používat grilovací prostory v horách. 

projít na článek

V únoru se na Gran Canaria konají cyklistické závody

Ve spor tovním  kalendáři  ostrova Gran Canaria se v únoru 2018 objevil nový cyklistický závod. Koná se pod názvem  EPIC GRAN CANARIA   a jeho součástí je i noční závod v Maspalomas.

projít na článek

Nová letecká spojení na Gran Canaria

Zimní sezóna začala, zájem turistů o Gran Canaria trvale roste a na to samozřejmě reagují letecké společnosti. Na letiště Gran Canaria bude tuto zimu nově létat 18 linek. 

projít na článek