Montessori metoda vzdělávání dětí

Zaj m te se o alternativn přirozen vzděl v n sv ch dět ? Sly eli jste už o Montessori kolk ch a kol ch? Ačkoliv je rozvoj Montessori v posledn ch letech vět než jindy, nejedn se o ž dnou novinku. koly a kolky s Montessori metodou vzděl v n jsou tu již přes 100 let. Pojďme si společně přibl žit tuto metodu, kterou chtěli nacist systematicky vyhladit. Pokrokov vzděl n z It lie Průkopnic koln v uky byla prvn vysoko kolsky vzdělan l kařka v It lii Maria Montessori. Byla prvn , kdo považoval dětstv za seri zn věc. Prostřednictv m sv pr ce s handicapovan mi a soci lně znev hodněn mi dětmi vyvinula jedinečnou zn mou metodu Montessori. V důsledku dal ch studi , pozorov n a experimentů zjistila, že principy jej metody jsou použiteln pro v echny děti. Jej metoda se stala inspirac i pro klasick kolstv a cel obor p če o děti a jejich v voj. Ve sv době a dlouho po n se setkala s velk m odporem a nepřijet m Montessori metody. Ačkoliv prvn tr ninkov kurzy t to metody pro sto studentů organizovala Maria Montessori v Ř mě roku 1909, kde vydala i prvn knihu, dodnes je tato metoda považov na za alternativn a do veřejn ho kolstv t měř nezasahuje. Samostatnost na prvn m m stě Prostřed Montessori vych z z toho, že každ d tě se chce učit a každ d tě se uč sv m vlastn m tempem. Každ d tě se stane aktivn m. V mez ch maj svobodu volit si vlastn aktivity a d ky tomu se st vaj nad en mi a rozv j se. V uka prob h individu lně nebo v menscaron; ch skupink ch tak, aby učitel či pečovatel zjistil v ce o každ m d těti a jeho vnitřn m v voji. Každ d tě se může vyj dřit a je souč st společnosti. V estrann vzděl vac prostřed rozv j fyzickou, kognitivn , společenskou i emoci ln str nku osobnosti d těte. Na co se připravit? Za kolku či kolu s Montessori metodou si rodič poř dně připlat . Pokud chcete pro sv d tě v uku, kter je mu přirozen , kter je založena sp e na logice a praktičnosti než na biflov n , připravte si bal k peněž. Cena koln ho se pohybuje okolo 6.500 Kč/na měs c. Samozřejmě v z vislosti na každ kole, lokalitě a stupni vzděl v n . Ale ani to va emu d těti nezajist m sto v takov kole či kolce. Je třeba ře it z pis předem, o Montessori koly a kolky je velk z jem. Při tro ce těst nebudete na m sto čekat př li dlouho.

projít na článek

Historie odkaz

Montessori pedagogika začala v České republice vzkvétat v 90. letech minulého století, kdy vznikla Společnost Montessori ČR a Kruh přátel Montessori škol se soukromou školou Montessori v Praze na Černém Mostě.

projít na článek

Montessori školka v Jesenici u Prahy

Zápis do nové montessori školky v Jesenici zahájen! Od září vznikne v centru Jesenice nová montessori školka - dětská skupina pro děti ve věku 18 měsíců až 4 roky. Maximálně 8 dětí denně na dvě lektorky zaručí individuální přístup k potřebám jednotlivce.

projít na článek

Montessori miminka

Kurz je určen pro děti od cca dvou do devíti měsíců a jejich rodiče. Během kurzu se v připraveném prostředí prakticky seznámíme se základy montessori pedagogiky pro tento věk. Společně se budeme učit vaše miminka pozorovat a vnímat jejich vývoj. Budeme sl

projít na článek

Pozvánka na besedu Montessori pro věk 2-5 let

Dovolujeme si vás pozvat na besedu Montessori pro věk  dětí 2-5 let. -DH-  

projít na článek

Pozvánka na besedu Montessori pro věk 6 15 let

Dovolujeme si vás pozvat na besedu Montessori pro věk  dětí 6-15 let. -DH-  

projít na článek