Mrkvová pomazánka skešu

Už druhý den si pochutnáváme na mrkvové kešu pomazánce. Díky restované mrkvi a cibulce dostane pomazánka příjemnou nasládlou chuť, kterou si oblíbí i vaše děti. Rozmixované kešu oříšky pak dodají ty správné tuky, díky nimž se pomazánka obejde bez másla a je tedy vhodná i pro příznivce veganství. K dochucení pomazánky jsem použila lístky koriandru. Tato voňavá bylinka je u nás doma velmi oblíbená a právě její specifická chuť má taktéž řadu odpůrců. I já měla nejdřív obavy, jak ji můj syn přijme a zdali bude chutnat. Naštěstí je v tomhle po mamince a pomazánka v nesolené verzi sklidila velký úspěch. Pokud si však nejste touto bylinkou jistí, klidně použijte kadeřavou petrželku, která dodá pomazánce zase trochu jinou, ale vůbec ne špatnou chuť. Ingredience 2-3 mrkve (180 g) 1 malá cibule 100 g nesolených kešu 2 lžíce olivového oleje (1 lžíce na restování + 1 lžíce na pomazánku) 2 lžíce citrónové šťávy sůl, drcený pepř čerstvé koriandr lístky popř. petrželka Postup Mrkve oloupeme a nakrájíme na kolečka, cibuli nadrobno a vše orestujeme na pánvi na lžíci olivového oleje. Kešu oříšky rozemeleme v mixéru najemno, přidáme orestovanou zeleninu, citrónovou šťávu a lžíci olivového oleje. Vše rozmixujeme. Pokud chcete hladkou konzistenci, použijte tyčový mixér. Poté dochutíme drceným pepřem a solí. Pokud budete dávat pomazánku menším dětem, klidně sůl vynechejte. Nakonec opatrně vmícháme nasekané lístky koriandru popř. petrželky. Podávejte s pečivem popř. s topinkami potřenými česnekem. Článek Mrkvová pomazánka s kešu se nejdříve objevil na Mezi hrnci.

projít na článek

Šmitec pomazánka oceněný výrobek Jihočeského kraje

Šmitec pomazánka pikantní sýrová pomazánka vltavotýnská tradice. Základem jsou sýry. A to jak sýr tavený, tak i Niva. Spolu s cibulí, feferonkami, česnekem, hořčicí a dalším kořením nabízejí ostřejší chuťový vjem, ve kterém dominují feferonky. Šmitcem u

projít na článek

Tvarohová sýrová pomazánka

Tato jednoduchá tvarohová pomazánka se sýrem, která má právě díky tvarohu nakyslou chuť, je skvělým osvěžením a zároveň i svačinou i v teplých dnech. Určitě doporučuji namazat na plátek čerstvého křupavého chleba. A pokud připravujete pomazánku malým děte

projít na článek

Recept na domácí horalskou pomazánku

Horalská pomazánka je lahodná a sytá pochoutka, která potěší každého milovníka tradičních chutí. Kombinace salámu (nebo šunky), vajec, okurek a cibule vytvoří jedinečný chuťový zážitek, který je ideální na čerstvý chléb nebo jako náplň do sendvičů. Zdroj:

projít na článek

Ředkvičková pomazánka sricottou apažitkou

Dostat do mého syna syrovou zeleninu není zrovna lehký úkol. Možná to řada z vás taky zná a jednou z možností jsou právě různé zeleninové pomazánky, aneb zeleninu vlastně zakamufluju. Tentokrát jsem si pro vás připravila recept na velmi jednoduchou ředkvi

projít na článek

Sladké pomazánky 5x jinak: Vytvořte si domácí arašídové či jablečné máslo

Máte chuť na sladké? Skvěle se pro takové chvíle hodí sladká pomazánka. Vybrat si z následujících receptů nebude lehké, protože jsou všechny velmi lákavé.

projít na článek