Už druhý den si pochutnáváme na mrkvové kešu pomazánce. Díky restované mrkvi a cibulce dostane pomazánka příjemnou nasládlou chuť, kterou si oblíbí i vaše děti. Rozmixované kešu oříšky pak dodají ty správné tuky, díky nimž se pomazánka obejde bez másla a je tedy vhodná i pro příznivce veganství. K dochucení pomazánky jsem použila lístky koriandru. Tato voňavá bylinka je u nás doma velmi oblíbená a právě její specifická chuť má taktéž řadu odpůrců. I já měla nejdřív obavy, jak ji můj syn přijme a zdali bude chutnat. Naštěstí je v tomhle po mamince a pomazánka v nesolené verzi sklidila velký úspěch. Pokud si však nejste touto bylinkou jistí, klidně použijte kadeřavou petrželku, která dodá pomazánce zase trochu jinou, ale vůbec ne špatnou chuť. Ingredience 2-3 mrkve (180 g) 1 malá cibule 100 g nesolených kešu 2 lžíce olivového oleje (1 lžíce na restování + 1 lžíce na pomazánku) 2 lžíce citrónové šťávy sůl, drcený pepř čerstvé koriandr lístky popř. petrželka Postup Mrkve oloupeme a nakrájíme na kolečka, cibuli nadrobno a vše orestujeme na pánvi na lžíci olivového oleje. Kešu oříšky rozemeleme v mixéru najemno, přidáme orestovanou zeleninu, citrónovou šťávu a lžíci olivového oleje. Vše rozmixujeme. Pokud chcete hladkou konzistenci, použijte tyčový mixér. Poté dochutíme drceným pepřem a solí. Pokud budete dávat pomazánku menším dětem, klidně sůl vynechejte. Nakonec opatrně vmícháme nasekané lístky koriandru popř. petrželky. Podávejte s pečivem popř. s topinkami potřenými česnekem. Článek Mrkvová pomazánka s kešu se nejdříve objevil na Mezi hrnci.
Šmitec pomazánka pikantní sýrová pomazánka vltavotýnská tradice. Základem jsou sýry. A to jak sýr tavený, tak i Niva. Spolu s cibulí, feferonkami, česnekem, hořčicí a dalším kořením nabízejí ostřejší chuťový vjem, ve kterém dominují feferonky. Šmitcem u
projít na článekTato jednoduchá tvarohová pomazánka se sýrem, která má právě díky tvarohu nakyslou chuť, je skvělým osvěžením a zároveň i svačinou i v teplých dnech. Určitě doporučuji namazat na plátek čerstvého křupavého chleba. A pokud připravujete pomazánku malým děte
Horalská pomazánka je lahodná a sytá pochoutka, která potěší každého milovníka tradičních chutí. Kombinace salámu (nebo šunky), vajec, okurek a cibule vytvoří jedinečný chuťový zážitek, který je ideální na čerstvý chléb nebo jako náplň do sendvičů. Zdroj:
projít na článekDostat do mého syna syrovou zeleninu není zrovna lehký úkol. Možná to řada z vás taky zná a jednou z možností jsou právě různé zeleninové pomazánky, aneb zeleninu vlastně zakamufluju. Tentokrát jsem si pro vás připravila recept na velmi jednoduchou ředkvi
Máte chuť na sladké? Skvěle se pro takové chvíle hodí sladká pomazánka. Vybrat si z následujících receptů nebude lehké, protože jsou všechny velmi lákavé.
projít na článek