Dostat do mého syna syrovou zeleninu není zrovna lehký úkol. Možná to řada z vás taky zná a jednou z možností jsou právě různé zeleninové pomazánky, aneb zeleninu vlastně zakamufluju. Tentokrát jsem si pro vás připravila recept na velmi jednoduchou ředkvičkovou pomazánku, kterou zvládnete připravit během chvilky. Namazaná na pečivu poslouží jako zdravá snídaně či svačinka pro děti i dospělé. Ingredience 1 kelímek sýru ricotta (250 g) 8 ředkviček 2 lžíce pažitky drcený pepř mořská sůl (pro menší děti vynechat) Postup Ředkvičky omyjeme, odřízneme konce a nastrouháme na struhadle nahrubo. Pažitku nakrájíme, popř. nastříháme nůžkami na bylinky. Smícháme s ricottou, nastrouhanými ředkvičkami a dochutíme drceným pepřem a případně i solí. Pomazánku podáváme s chlebem či bagetou. Článek Ředkvičková pomazánka s ricottou a pažitkou se nejdříve objevil na Mezi hrnci.
Šmitec pomazánka pikantní sýrová pomazánka vltavotýnská tradice. Základem jsou sýry. A to jak sýr tavený, tak i Niva. Spolu s cibulí, feferonkami, česnekem, hořčicí a dalším kořením nabízejí ostřejší chuťový vjem, ve kterém dominují feferonky. Šmitcem u
projít na článekTato jednoduchá tvarohová pomazánka se sýrem, která má právě díky tvarohu nakyslou chuť, je skvělým osvěžením a zároveň i svačinou i v teplých dnech. Určitě doporučuji namazat na plátek čerstvého křupavého chleba. A pokud připravujete pomazánku malým děte
Horalská pomazánka je lahodná a sytá pochoutka, která potěší každého milovníka tradičních chutí. Kombinace salámu (nebo šunky), vajec, okurek a cibule vytvoří jedinečný chuťový zážitek, který je ideální na čerstvý chléb nebo jako náplň do sendvičů. Zdroj:
projít na článekUž druhý den si pochutnáváme na mrkvové kešu pomazánce. Díky restované mrkvi a cibulce dostane pomazánka příjemnou nasládlou chuť, kterou si oblíbí i vaše děti. Rozmixované kešu oříšky pak dodají ty správné tuky, díky nimž se pomazánka obejde bez másla a
Máte chuť na sladké? Skvěle se pro takové chvíle hodí sladká pomazánka. Vybrat si z následujících receptů nebude lehké, protože jsou všechny velmi lákavé.
projít na článek