Letos jsem poprvé objevila kouzlo fenyklu. Jako koření ho znám a používám už delší dobu, avšak s rostlinkou, přesněji pak bulvou, jsem zkušenosti neměla. Nápad použít fenykl v kuchyni jsem dostala díky jedné mamince, která ho doporučovala do dětských příkrmů. Rozhodla jsem se to tedy vyzkoušet a mělo to velký úspěch. Stačilo přidat trošku k jakémukoliv zeleninovému domácímu příkrmu a malej by mi snědl snad i tu lžičku. Bohužel musím přiznat, že tuto surovinu ne vždy v regálech obchodu objevím, a tak jsem měla velkou radost, když jsem onehdy šla nakupovat a byla tam. Tentokrát jsem ale chtěla vytvořit jídlo spíš pro nás dospělé a povedlo se. Kombinace fenyklu a mrkve je úžasná! Ingredience 400 g mrkve 1 bulva fenyklu 1 malá petržel 1 cibule 1 stroužek česneku 1 lžíce másla 1,2 l zeleninového vývaru popř. vody 50 ml smetany ke šlehání sůl, pepř Postup Zeleninu omyjeme, mrkev a petržel nakrájíme na kolečka, cibuli nadrobno. Z fenyklu odstraníme výhonky a svrchní tuhé listy, které nepoužijeme. Zbytek fenyklu nakrájíme. V hrnci rozehřejeme vrchovatou lžíci másla a orestujeme na něm cibuli, mrkev a petržel. Poté zalijeme 1 litrem zeleninového vývaru, přidáme nakrájený fenykl a stroužek česneku. Vaříme pod pokličkou cca 30 minut. Na závěr polévku rozmixujeme, osolíme, opepříme a přidáme smetanu. Vše krátce povaříme. Článek Mrkvovo-fenyklová polévka se nejdříve objevil na Mezi hrnci.
Spoustu pohody a odpočinku Vám přeje tým Hotelu Sen. Těšíme se na vás v novém roce. Pondělí Polévka: Úterý Polévka: Středa Polévka: Čtvr
projít na článekJsme tu pro Vás i během vánočních svátků, pouze s upravenou otevírací dobou. Těšíme se na Vás! Pondělí Polévka: Úterý Polévka: Středa Polévka:
projít na článekPřivítejte nový rok velkolepě. Prožijte magickou noc se silvestrovskou zábavou, skvělým jídlem a neomezenou relaxací v našem wellness. Více informací najdete tady. Bude to kouzelné, to nám věřte. Pondělí Polévka:
projít na článekVážení hosté, Jaro už nám pomalu klepe na dveře a s ním i naše nové sezónní menu Na březen jsme si pro vás připravili speciální menu Mořské plody a ryby. Celé menu: PŘEDKRM Gravlax s červenou řepou, salát z řasy wakame. POLÉVKA Bouillabaisse – francouzská
projít na článekSvatomartinská husa je jedním z nejoblíbenějších podzimních gastronomických svátků, který symbolizuje konec podzimu a doby zrání vína a oznamuje příchod zimy. Přijďte si k nám udělat radost tradičním a poctivým menu v jehož hlavní roli bude dobře propečen
projít na článek