MTTR, MTBF – Trendy v údržbě a jejich sledování

Myslíte si, že máte nevýkonnou údržbu? Nebo máte naopak problém s tím, že vás ostatní oddělení napadají, že vaše údržba je neefektivní?Aby bylo možné hodnotit výkonost údržby je třeba průběh údržby zaznamenávat.Aby byla údržba efektivní musí být zaznamenání provedené údržby maximálně jednoduché a „po ruce“.Na zaznamenávání údržby se nejlépe hodí mobilní zařízení, které nosí každý údržbář stále při sobě a které mu nepřekáží. Standardně to bývá telefon, někomu může vyhovovat menší tablet.Do každého chytrého telefonu, ať už je to Apple nebo nějaký mobil se systémem Android je možné jednoduše nainstalovat aplikaci SGM, která bude údržbáři jednak dávat informaci co kde má opravit, seřídit atp., a jednak údržbáři zkontroluje, zda je na správném stroji pomocí NFC čipu a v neposlední řadě mu umožní lehce vykazovat prováděnou údržbu přímo u stroje (jednoduše údržbu zahájí a následně ukončí čímž dojde k zaznamenání reálných časů bez toho, že by si je údržbář musel pamatovat a někam přepisovat, prostě se použije aktuální čas).Nad takto jednoduše získanými daty lze generovat sestavy jako MTTR (Mean Time To Repair/Střední doba oprav poruch), MTBF (Mean Time Before Failure/Střední doba mezi poruchami). A z těchto reportů jednoznačně dokazovat, zda se efektivita údržby zvyšuje nebo snižuje. Dále lze vyhodnocovat trendy poruch jednotlivých zařízení s ohledem na provedená opatření. Trendy dostupnosti zařízení atp. Článek MTTR, MTBF – Trendy v údržbě a jejich sledování se nejdříve objevil na Synergit | Podnikov software.

projít na článek

Červencové novinky ze Sledovani TV

V červenci přináší Sledování TV uživatelům hned 5 promo kanálů jako dárek. Jedná se o stanice z rodiny FilmBox – Filmbox Premium, Filmbox Extra, Filmbox Family, Docubox a Filmbox Stars. Příspěvek Červencové novinky ze Sledovani TV pochází z DASKO Net s.r.

projít na článek

Trendy letošních vánoc

Vánoce se nezadržitelně blíží a s nimi je spojený nejenom velký úklid a pečení, ale i výzdoba. Na přípravy je právě teď nejvyšší čas! Jaké barvy budou letos nejvíce trendy?

projít na článek

Webdesign: Klíčové prvky, trendy a úspěšné postupy

I. Úvod Význam webdesignu v digitální éře Jak webdesign ovlivňuje uživatelskou zkušenost a podnikání online II. Základní prvky webdesignu A. Typografie Důležnost správného výběru písma Typografické trendy a techniky B. Barevná paleta Vliv barev na nála

projít na článek

Moderní trendy v háčkování

V posledních letech se v oblasti háčkování objevilo několik nových trendů a technik. Háčkované mandaly Mandaly jsou v poslední době velmi populární a háčkování mandal se stalo novým trendem. Mandaly jsou kruhové vzory, které se používají jako dekorace neb

projít na článek