Na Gran Canaria opět hoří, probíhají evakuace horských měst

Přesně po týdnu  na ostrově Gran Canaria  opět hoří . Rozsáhlý požár zasáhl již území sedmi okresů,  Valleseco, Tejeda, Artenara,  Moya, San Bartolomé, Tejeda a Aldea.. Probíhají evakuace obyvatel. Zničeno je skoro 10 tisíc hektarů a evakuováno přes 11 tisíc obyvatel. Turistické zóny nejsou zasaženy. 

projít na článek

Silný požár na severozápadě Gran Canaria

Na Gran Canaria hoří.  Lesní požár, který vznikl v sobotu v lokalitě La Peña Juncalillo ( mapa ), na vrcholcích ostrova Gran Canaria, stále není pod kontrolou. Evakuovány byly již tisíce lidí z desítek obcí okresů Tejeda, Artenara a Gáldar.

projít na článek

Další požár na Gran Canaria, hoří na východě

V době, kdy úřady ohlásily úspěšný zásah proti požáru v oblasti Tejeda a Artenara ve středu ostrova Gran Canaria , informuje civilní ochrana o dalším intenzivním požáru na východě ostrova. Tentokrát hoří v oblasti Cazadores, na svazích nad městem Telde.

projít na článek

Varování před vysokými teplotami, vlnami na pobřeží a silným větrem

Léto je v plném proudu a tak se nemůžeme divit, že ostrov Gran Canaria zasáhne další vlna vysokých teplot. Výstraha prvního stupně platí pro dnešní sobotu jen pro Gran Canaria, zítra se rozšíří i na Tenerife (jižní část) a Fuerteventuru a v pondělí bude p

projít na článek

Nová letecká spojení na Gran Canaria

Zimní sezóna začala, zájem turistů o Gran Canaria trvale roste a na to samozřejmě reagují letecké společnosti. Na letiště Gran Canaria bude tuto zimu nově létat 18 linek. 

projít na článek

Výročí invaze Francise Drake na Gran Canaria

Pokus o dobití Las Palmas, který se odehrál dne 6.října 1595, se zapsal do dějin ostrova Gran Canaria a celého Španělska. Součástí snahy o ovládnutí Gran Canaria bylo i vylodění Angličanů v Atguineguínu a jejich vyhnání původním kanárským obyvatelstvem. 

projít na článek