Konzumací dostatečného množství vlákniny se můžeme vyvarovat určitým zdravotním rizikům, chránit své tělo před škodlivými vlivy a zlepšovat imunitu organismu. Rozlišují se dva typy vlákniny, rozpustná a nerozpustná, každá z nich vykonává v zažívacím traktu různé funkce. Vláknina má schopnost omezovat vstřebávání cholesterolu, molekuly cholesterolu na sebe vázat a poté je vyloučit stolicí ven z těla.
Stolice po konzumaci jahod může být změněna v několika ohledech. V první řadě je třeba vyvrátit mýtus, který říká, že jahody způsobují červenou stolici. Nezpůsobují. Někdy se ale mohou objevit ve stolici kousky nestrávených jahod. Co je u jahod nejdůležit
projít na článekVe střevech našeho těla se rozkládají cukry na glukózu, která se vstřebává do krevního oběhu a z něj dále do buněk, jež glukózu štěpí za vzniku energie. Především tedy po jídle roste množství glukózy v krvi, na což reaguje slinivka břišní uvolněním hormon
projít na článekKnäckebrot představuje skvělou alternativu k pečivu. Knäckebrot je trvanlivý, můžete jej mít v práci pro případ nouze a hlavně obsahuje vysoký podíl vlákniny, díky kterému má nízký glykemický index. Vhodné je jíst knäckebrot například s tvarohovou pomazán
projít na článekVitamín D je sluneční vitamín rozpustný v tucích. Chrání lidi před nádory, infekcemi, autoimunitními onemocněními, podporuje vstřebávání vápníku, aktivuje vrozenou imunitu, pomáhá při léčbě lupénky, stimuluje růst a rozvoj buněk pokožky, pomáhá společně s
projít na článekPrincipem makrobiotické stravy je strava bohatá na obilniny, luštěniny, čerstvou zeleninu a ovoce. Nutné je velké omezení masa, sýrů, vajec, drůbeže a rafinovaných potravin s malým obsahem vlákniny, dále soli, cukru a tuku. Požadavky na správné stravování
projít na článek