Nádherný a skvostný lapis lazuli

Pojmenování vzácného minerálu  l a p i s   l a z u l i   či i   l a z u r i t   pochází ze slova „lazhvard“, což znamená modrý. Znalci se jen nemohou dohodnout, z jakého jazyka toto slovo pochází a přou se, zda je z perštiny nebo arabštiny. Samotnému lazuritu je to naprosto jedno, protože on sám existuje na světě již přes sedm tisíc let a i nadále si uchovává svou krásu a sílu. Traduje se, že čím je lazurit tmavší, tím je vzácnější. Tmavě modrý lazurit se vyznačuje drobnými zlatavými skvrnkami a při troše představivosti a fantazii si ho můžete představit jako krásný tmavomodrý kámen posety zlatými filtry. Byl tak ceněn pro svou krásu a moc, že byl používán šamany při šamanských rituálech. A dokonce byl použit i k dozdobení zlaté posmrtné masky slavného Tutanchamona. Skvělý modrý dárek pro vaši přítelkyni Lapis lazuli skutečně vyniká nádhernou modrou barvou a upřednostňuje-li vaše láska modrou barvu, máme na to, že šperkem s lazuritem jí nesmírně překvapíte. A hlavně potěšíte její duši i srdce. Lazurit, kámen vyrovnanosti,opěvovali již staří Řekové, neboť svému nositeli přináší rovnováhu v duši, posiluje jeho psychické schopnosti a má silnou ochrannou moc. Článek Nádherný a skvostný lapis lazuli se nejdříve objevil na Jazzblues.

projít na článek

Krása z drahých kamenů

Od nepaměti se ženy rády zdobí šperky. Historické šperky jsou velmi krásně vyrobeny. Patří mezi skvosty nejen s historickou hodnotou. Na pravý originál nejspíš nebudeme mít dostatek financí, proto jsou oblíbené repliky. Poptávka je po různých stylech. Obl

projít na článek

HANDSTEIN

Handstein, handštejn, Lápis manualis - umělecké dílo zrozené v Jáchymově.

projít na článek

Pohleďte na vzácná videa z historie MBT

Skvostný archiv dávných videí (Delta, Magorovo Vydří, klub v Železné, TV a mnohé,  mnohé jiné) pro Vás připravuje Andrea Landovská na svém  videokanálu Andy Landy  na Youtube. Postupně to pěkně přibývá. Přikládáme jednu ukázku - Gabréta na festivalu Magor

projít na článek

Robert Vano v červnovém čísle!

V tomto měsíci jsme pro vás připravili nádherný materiál o fotografování erotiky od Robert Vano. Červnové Digitální foto čeká na vás ve vaší trafice!

projít na článek

Lili, 18 let, Most

Ahojky jmenuji se Lili , zvu te k sobě do mého luxusního privatku, je mi 18 let a jsem stihla,malá blondýnka s dlouhými vlasky. Prsa mám ve velikosti 3 a jsou fakt nádherný a věř mi, užší holku si nešukal ;) Těším se na neodolatelné chvilky s tebou ;).

projít na článek