Náklady exekutorů často platí věřitelé

V České republice existuje nepochopitelná spravedlnost, která se týká nákladů exekutorů. V případě, že soud odsoudí a vyzve nekalého podnikatele, aby zpět svým klientům navrátil peníze za nikdy nevykonanou práci, přijde se na to , že podnikatel má trvalé bydliště hlášené na obecním úřadě a tudíž z něj nikdo nic nevymůže.

projít na článek

Výdělky exekutorů jsou od dubna omezenější.

Od dubna 2017 došlo k omezení výdělků exekutorů vyhláškou ministerstva spravedlnosti. Exekutorská komora však tvrdí, že je tato vyhláška protiústavní.

projít na článek

Ministr Pelikán vyhlásil válku exekutoru Vránovi

„Král exekutorů“ z Přerova, jak se přezdívá Tomáši Vránovi, ustál již 11 kárných žalob, a to s maximální pokutou půl milionu korun. Ustojí i tu dvanáctou od ministra spravedlnosti Roberta Pelikána, který chce, aby soud zakázal panu Vránovi činnost?

projít na článek

Jak postupovat při exekuci nemovitosti

Braňte se proti postupu exekutorů. Minimalizujte své ztráty! Při neschopnosti splácet své závazky v exekuci, exekutorský úřad má jako nejjednodušší řešení omezení vlastnictví nemovitosti.

projít na článek

Exekuce na majetek druha

Posledních několik let je ve znamení strachu z exekutorů a jejich zásahů v našich domácnostech. Setkáváme se také s případy, kdy exekutor navštíví místo, kde sice povinný bydlí, ale nevlastní zde žádný majetek. Jak se tomto případě bránit? Jaké učinit ko

projít na článek

Slovníček – základní pojmy z oblasti dluhů (exekuce, zesplatnění a další)

Exekuce, zesplatnění, osobní bankrot.. Neorientujete se v pojmech v oblasti dluhů? Vysvětlíme Vám jednoduše, co které slovo znamená.Věřitel – osoba, které dlužník dluží finanční obnos.Dlužník – fyzická osoba / právnická osoba, dlužící finanční obnos věřit

projít na článek