Nárok na benefity pro dohodáře po novele zákoníku práce

Dotkla se novela zákoníku práce č. 281/2023 Sb., účinná od října 2023, nároku na poskytování příspěvku na stravování a dalších benefitů pro zaměstnance na DPP nebo DPČ?

projít na článek

Informační povinnost týkající tzv. dohodářů od ledna 2024

Jak nejlépe splnit informační povinnost zaměstnavatele ve vztahu k zaměstnancům na DPP (příp. DPČ) a jejich nároku na dovolenou, na kterou mají od ledna 2024 nárok na základě novely zákoníku práce?

projít na článek

Kalkulačka: Výpočet poměrná část dovolené v roce 2022

Od začátku roku 2021 (od 1. 1. 2021), platí novela zákoníku práce, která změnila pravidla pro výpočet dovolené. Změn je hned několik. Nově se nárok na dovolenou počítá v hodinách (dříve to bylo ve dnech). V roce 2022, se u výpočtu dovolené nic zásadního n

projít na článek

Legislativní rada vlády doporučila schválit novelu zákoníku práce – čeho se budou plánované změny týkat?

Ve čtvrtek 9.3.2023 odpoledne, doporučila Legislativní rada vlády schválení novely zákoníku práce. Jedná se o novelu, která řeší transpozici dvou směrnic EU, které upravují pracovní podmínky zaměstnanců.

projít na článek

Nárok na dovolenou u DPP

Kdy a v jakém rozsahu vzniká nárok na dovolenou u zaměstnance na dohodu o provedení práce?

projít na článek

Konec přetěžování zaměstnanců! Novela zpřísňuje přestávky

To, že v některých oblastech práce dochází pravidelně k přetěžování zaměstnanců a jejich nepřetržité práci, je takové veřejné tajemství. Teprve teď s tím hodlá vláda něco dělat a v novém zákoníku dojde ke zpřísnění podmínek pro denní i týdenní odpočinek.

projít na článek