Návod na přípravu arabského pudinku (Sahlep - Sahlab aroma)

Připravte si společně s námi arabský pudink Sahlep – Sahlab aroma. Dopřejte si lahodný sladký nápoj doplněný třeba pistáciemi, mandlemi nebo zázvorem a dozdobený kokosem a skořicí. Sahlep má původ v zemích Blízkého východu, kde byl velmi oblíbený, a to až do doby, než se objevila káva a čaj. Původně se vyráběl z hlíz Orchidejí. Později se z důvodu ochrany těchto rostlin přistoupilo k aromatizovaní, čímž se dosáhlo tradiční a tolik oblíbené chuti Sahlepu.

projít na článek

Návod na přípravu arabského čaje Tuareg

Poznejte kulturu Orientu skrze jejich tradiční nápoje. V arabských zemích je takovým nápojem Tuareg. Představuje sociální prvek a bývá také součástí prodeje a obchodu, prodejci na trhu vám jej často nabídnou během návštěvy jejich stánku. Místní jej považu

projít na článek

Návod na přípravu indického čaje Yogi

Yogi je pro Indii typický nápoj popíjený nejen pro svoji výtečnou chuť a pronikavé aroma, ale zejména pro jeho příznivé působení na lidský organismus. Je připravován ze směsi koření (obsahuje skořici, hřebíček, kardamom a zázvor), silného černého čaje, ml

projít na článek

Návod na přípravu severoafrického nečaje Karkáde

Připravte si s námi tradiční nápoj českých čajoven – Karkáde nebo jinak ibiškový čaj se připravuje ze sušených rudých až rudofialových květů ibišku súdánského. Svůj původ má v zemích severní Afriky a jihovýchodní Asie a s oblibou ho pijí také v západní Af

projít na článek

Videonávod na přípravu mléčného oolongu Nai Xian

Taiwanský mléčný oolong je jeden z nejznámějších a nejoblíbenějších polozelených čajů z Taiwanu. Svůj věhlas si získal díky mléčnému či smetanovému aroma, které přírozeně obsahuje kultivar čajovníku Jin Xuan, ze kterého se tento čaj vyrábí. Pro podpoření

projít na článek

Čaje vhodné k vodní dýmce

K vodní dýmce se tradičně popíjí čaje spíše silnějších chutí. Kombinace výrazných tabákových příchutí a jemných tónů čistých vysoce kvalitních čajů nejde moc dohromady. V tomto videu můžete vidět návod na přípravu čajů Rize, Tuareg a Karkáde.

projít na článek