Nebezpečí při užívání zázvoru

Původ zázvoru není dodnes přesně znám. Uvádí se, že byl pěstován na jihu Číny a odtud se dostal do Indie. V Číně a Indii je používán již přes tři tisíciletí a je zde dodnes druhou nejčastější potravinářskou přísadou. Z těchto oblastí se dostal díky mořeplavcům do zemí u Středozemního moře. V Čechách jsou známy první zmínky o používání zázvoru asi kolem 13. století. Zázvor se zde používal nejen sušený, ale i naložený v cukru. V Anglii se stal nejoblíbenějším zámořským kořením již na počátku středověku.

projít na článek

Zázvorová koupel

Koupání, ať už s horkou nebo studenou vodou, osvěžuje tělo a omlazuje mysl, ovšem bylinné koupele znamenají víc než jen povznášející náladu. Bylinné koupele ze zázvoru se ukázaly být prospěšné v předcházení zdravotních problémů. Sám o sobě má zázvor vysok

projít na článek

Zázvor při kojení

Zázvor obecný je vytrvalá tropická bylina, jejíž účinky se v Číně a Indii využívají již déle než 3000 let. Obsahuje éterické oleje, zázvorovou silici a štiplavě ostrou látku zvanou gingerol. Používá se jako koření či lék, vyrábí se z něj esence a olej. Po

projít na článek

Citalon, alternativní zbraň na deprese

Citalon jsou potahované tablety a patří do skupiny antidepresiva. Citalon je vhodnou alternativní léčbou po užívání léku Lexaurin, přičemž společné užívání léku Lexaurin a Citalon není vhodné. Na co si dát pozor při užívání léku Citalon, a jaké jsou nežád

projít na článek

Jak správně užívat antibiotika

Pokud vám lékař předepíše antibiotika, ve většině případů pro to má pádný důvod. Užívání antibiotik však má svá pravidla. Pacient by je měl tedy užívat zodpovědně. Nesprávné užívání antibiotik (nejčastěji vynechávání tablet, či dokonce nedobrání balení) m

projít na článek

Jaká jsou nebezpečí šťávy z Aloe vera?

Šťáva z Aloe vera se používá po staletí k léčbě různých zdravotních problémů, včetně zácpy, žaludečních vředů, střevních poruch a ledvinových kamenů. Tradičně se jedná o prostředek, který obsahuje určité procento této byliny a je předepsán k perorálnímu u

projít na článek