Nejlepší rada do života

Celé dětství posloucháme nejlepší rady do života a doporučení od rodičů, dospělých a učitelů. Časem nastane bod zlomu, kdy už nejsme schopni tyto rady poslouchat a máme toho dost. Některé si však i tak pamatujeme celý život. A jaká nejlepší rada do života to byla v mém případě? Dala mi ji moje moudrá babička a provází mě od dětství až do současnosti. Už si přesně nepamatuji, kdy a proč jsem tuhle radu dostala poprvé. Ale určitě to bylo v situaci, kdy se mi něco nedařilo a já jsem za každou cenu chtěla, aby mi to šlo. V takových okamžicích babička pravila: „Všechno zlé je pro něco dobré.“ Uf, to byla rada „nad zlato“. Radu jsem tehdy ani neocenila, ani neviděla nic přínosného. Musela jsem si nejdřív prožít všechny své emoce jako bylo zklamání, smutek a vztek. emoce Ve chvíli, kdy prožíváme nějaké trable a jsme plni emocí, tak nemůžeme mít nadhled a vidět všechny souvislosti. Jak rozumět této nejlepší radě? Tato věta nás upozorňuje na to, abychom ve „špatných situacích“ neviděli jen pohromu a katastrofu. Říká nám, že každá mince má dvě strany a co se nám může zdát negativní, může se časem ukázat jako lepší a pozitivní řešení. Z každé špatné situace se můžeme něco naučit a posunout se dál. Co dobrého přineslo zlé? Nedávno jsme byli s mým mužem a s naším koněm Libretem na vyjížďce – tedy já jela na koni, muž šel pěšky. Na louce cestou domů nás chytila silná bouřka. Z nebe se valily proudy vody, fučel vítr a padaly větve. Během chvíle jsme byli všichni mokří až „na kost“. Libret se choval skvěle, dal hlavu dolů proti kapkám a klusal za mým mužem, který běžel před ním. Neplašil se a neprchal domů, což byl dříve jeho oblíbený způsob řešení problémů, naopak byl vzorný. Dorazili jsme všichni tři mokří do jeho koňského domečku. Libret dostal velikou pochvalu, usušili jsme se, a pak přišlo to dobré v tom zlém. Všichni tři jsme se propojili nějakou zvláštní energií a stáli jsme spolu v domečku a koukali, jak bouřka pomalu doznívá. Bylo to zvláštní splynutí koňské a lidské duše. Pocit vděčnosti, že náš kůň je prima parťák, který umí člověka podpořit a sdílet s ním to zlé. Byla v tom obrovská vděčnost za prožitek a za nevšední propojení, které nám bylo dáno díky „špatnému“. Nejlepší rada do života opět ožila. splynutí Všechno zlé je pro něco dobré Tato nejlepší rada se stala součástí mého soukromého i pracovního života a pomáhá mi překonávat těžké životní situace. Povzbuzuje mě a dává mi sílu jít dál a hledat to pozitivní, učit se a posouvat se dál. Znamená pro mě naději, že vše má svůj čas i význam, a že je důležité to dobré i zlé „JEN PŘIJMOUT“. A jaké nejlepší rady do života jste dostali Vy? A pomohly Vám? Budu se těšit na Vaše komentáře. Potřebujete-li najít cestu sami k sobě, pomoci řešit problémy, anebo podpořit, jsem tu pro vás. The post Nejlepší rada do života appeared first on Zvetrnehurky.cz.

projít na článek

Žákovská rada

Vážení studenti, ve dne 7. 6. 2023 od 14:00 hod proběhne v konferenčním sále školy žákovská rada. Budeme se na vás těšit. SKOLAEUPRAHA Příspěvek Žákovská rada pochází z Střední odborná škola pro administrativu v EU

projít na článek

Rada nad zlato.

Rada pro ty kterým nerostou vousy. Pusu zevnitř vymazat slepičincem a tváře potřít medem. Slepičinec tlačí a med táhne.

projít na článek

Body Worlds - Cyklus života

V pondělí 14. června jsme my, žáci druhého ročníku, vyrazili spolu s několika spolužáky ze sexty do Brna na výstavu Body Worlds - Cyklus života.

projít na článek

Opto-Engineering rozšířila nabídku svých produktů

Nová řada CMMR nám nabízí pomoc k instalaci telecentrických soustav při nedostatku místa. Řada CMMR také umožňuje 90° ohyb světelné dráhy, což zajišťují zrcadlové plochy pod úhlem 45°

projít na článek

Nová řada objektivů Kowa HC-V

Nová řada objektivů HC-V od japonského výrobce KOWA je určena pro použití v extrémních podmínkách, kde se vyskytuje velké množství vibrací a nárazů.

projít na článek