Nekrolog - Odešel fotograf a kytarista Jan Olbert

Odešel Jan Olbert, fotograf, skvělý kytarista. Na tu svoji milovanou kytaru skládal úžasnou hudbu. Když mi zahrál Nebeskou zahradu, začaly mi dojetím téct slzy. Ano, tam se dotýkal hvězd. A zrovna, když jsem dokončovala poslední litografie pro bibliofilii Křížová cesta, dostala jsem smutnou zprávu, že Honzík odešel. Jako bych to dělala pro něho!

projít na článek

Nekrolog - Kapelník Miroslav Jiřišta odešel do hudebního nebe

Do hudebního nebe odešel ve čtvrtek 2. listopadu 2017 legendární kutnohorský kapelník Miroslav Jiřišta. Ten byl nezaměnitelnou osobností hudební scény. Jeho hudba a zpěv bavily celé generace.

projít na článek

Nekrolog - Sklářský mág odešel

Ve věku 96 let, zjara letošního roku, odešel sklářský výtvarník René Roubíček, který patřil ve svém oboru ke světové špičce. Setkali jsme se s ním osobně na jeho poslední výstavě v pražské Tripartit Gallery, specializované na umění českých mistrů křehké k

projít na článek

Nekrolog - Milan Lasica odešel za potlesku. Jako obvykle

Na jeden ze svých prvních erotických zážitků si pamatuju velice živě. Psal se rok 1977 a během televizního Silvestra, který uváděl Vladimír Menšík, vstoupila na obrazovku dvojice mužů, mluvila slovensky a vážně řešila, které z bacilů v sále zná osobně. Už

projít na článek

Nekrolog - Smutek paní Thálie

Během pouhých dvou dnů nás opustily dvě velké, charismatické osobnosti našeho divadla a filmu. Jan Tříska (* 4. listopadu 1936; + 25. září 2017) a Květa Fialová (+ 1. září 1929; + 26. září 2017).

projít na článek