Nervové sušenky (recept od Hildegardy z Bingenu)

Sv. Hildegarda byla skvělá a osvícená bytost a neuvěřitelně vzdělaná léčitelka, která pošramocené zdraví svým pacientům navracela především stravou. Mezi mé oblíbené patří její sušenky s kořením, které zklidní hořkost srdce a mysli, otevře srdce a učiní mysl veselou. Pročistí smysly a sníží nebezpečné šťávy v člověku. Poskytnou kvalitní tekutinu krvi a učiní člověka silným.. Základem receptu je špaldová mouka, která sama o sobě obsahuje celou řadu výživných látek, voda, sádlo a koření.Sušenky jsou terapeutické, jejich dávkování je 3ks ráno a 3ks k večeru.Středověký recept: (Ten původní je jen z mouky, vody, trochy sádla a koření. Tento je trochu upravený, neb dnešní lid je mlsný)200 g špaldové celozrné hladké mouky125 g másla1 celé vejce2 polévkové lžíce domácího včelího medu50 g třtinového cukru8 g mletého muškátového oříšku3 g mletého hřebíčku8 g mleté skořicez ½ citronu strouhaná kůrašpetka soliJak na to:Do misky dejte mouku se špetkou soli, vejce, med, cukr, koření a citronovou kůru, máslo (nakrájené na malé kousky) a rukou vypracujte do těsta (je-li těsto řídké, přidejte trochu mouky. Těsto dejte na hodinu do lednice vychladnout).Další postup – těsto vyválejte a vykrájejte, pečte v předehřáté troubě na 170 stupňů asi 15 minut.Článek Nervové sušenky (recept od Hildegardy z Bingenu) se nejdříve objevil na Bylinky pro radost.

projít na článek

Sušenky na uvolnění hrudníku (dle Hildegardy z Bingenu)

Sv. Hildegarda byla skvělá a osvícená bytost a neuvěřitelně vzdělaná léčitelka, která pošramocené zdraví svým pacientům navracela především stravou.Mezi mé další oblíbené patří její sušenky s kozlíkem a šantou kočičí, které předepisovala lidem trpícím ple

projít na článek

Tradiční recept na domácí sušenky

Domácí sušenky k odpolední kávě jsou pohoštěním, které málokterý host odmítne. Recept je jednoduchý a rychlý. Do jejich výroby můžete zapojit i děti.

projít na článek

Violka trojbarevná

Violka trojbarevná ( Viola tricolor) roste skoro v celé Evropě. Rostliny dorůstají výšky nejčastěji 15-30 cm. Barva květů je velmi proměnlivá, květy mohou být barvy fialové, modré, žluté a bílé. Velmi častá je kombinace dvou barev, žluté a fialové.Violka

projít na článek

Nepečený vanilkový koláč připravený za 15 minut 3 pudinky, sušenky a šlehačka

Tento lahodný nepečený vanilkový koláč se už brzy stane Vaším oblíbeným dezertem, pro každou příležitost. Uvidíte sami, že si tento recept zamilujete Vy i celá Vaše rodina. Příprava Vám zabere 15 minut a budete jen potřebovat pudinky, sušenky a šlehačku.

projít na článek

Sušenky

Tyhle sušenky jsou jednoduché a u mých dětí velmi oblíbené. Můžete použít razítka (Tescoma, Orion, ) nebo jen pomocí formiček na perníčky vytvarovat různé tvary. Pro výraznější vzor můžete zkusit také razítko obtisknout do kakaa a pak teprve do těsta.

projít na článek