Jako hnojivo Více než deset procent slupky tvoří minerály, jako je draslík, hořčík a vápník. Také je v ní zahrnut dusík a síra, ty jsou dobré pro mnoho rostlin. Pro přípravu hnojiva postupujte takto: slupku nakrájejte na malé kousky, aby se později rychle rozložila. nyní můžete nakrájený lusk dát na slunce uschnout, nebo ho můžete rovnou použít. nejlepší je zamíchat kousky pod zem mezi kořeny. Trvanlivé rostliny, jako jsou růže, budou obzvláště spokojeny. jako vodítko platí asi 100 g banánové slupky na rostlinu, přehnojení však není ve skutečnosti možné. Proti prachu na pokojových rostlinách Listy rostlin můžete otřít slupkou, protože váže prach a je tak ideální pro pokojové rostliny. Otřete listy vnitřkem lusku. Prach se pak přilepí na lepkavý vnitřek slupky. Banánové slupky dávají rostlině také nový lesk a zajišťují, že se další prach nemůže rychle usadit. Tip: pokud nasekané banánové slupky vložíte do květináče ke květině, můžete eliminovat zamoření mšicemi a jinými škůdci. Na čištění kůže Co funguje s listy rostliny, funguje také s koženým gaučem: jednoduše přejeďte vnitřkem banánové slupky přes kůži. pak znovu přejeďte povrch suchou utěrkou. kůže znovu svítí. Mimochodem, kromě kůže můžete se slupkou čistit také stříbro, chrom a nerezovou ocel. Rozjasněte zuby banánovými slupkami Banánové slupky jsou přírodní bělící činidlo, které nejsou agresivní, jako například kyselina citrónová. Proto je lusk také vhodný pro bělení zubů: vnitřek banánové slupky musíte denně třít v zubech asi dvě minuty. asi po 14 dnech jsou vaše zuby mnohem jasnější. tato metoda je také vhodná pro odstraňování skvrn na zubech. Banánová slupka proti akné Ti, kdo trpí na akné a jinými vadami pleti, se mohou spolehnout na sílu banánového lusku. Protože obsahuje nejen mnoho minerálů, jako je zinek a železo, ale také vitamíny a antioxidanty. Škrob obsažený v banánu váže olej, který ucpává póry. Nejprve vyčistěte obličej a vysušte jej. Banánovou slupkou na třete večer několik minut pupínek nebo postiženou kůži. Další den ráno můžete zbytky z pleti umýt. Je však důležité, abyste používali zralé banány a ošetřovali akné banánovými slupkami po dobu nejméně 14 dnů. Další triky Banánové slupky jsou nejen osvědčeným lékem na akné, ale mají ještě více triků na skladě. ● Přípravek proti vráskám:protože banánová slupka obsahuje antioxidanty, zabraňuje předčasnému stárnutí kůže. Tření vnitřku kolem očí a čela může napnout kůži. ● Proti bradavicím:enzymy v banánové slupce přirozeně pomáhají bradavicím mizet. Na bradavici dejte kus banánové slupky a upevněte ji náplastí. Po 7 až 10 dnech bradavice ustoupí. Ale každé tři dny měňte slupku. ● Zralé avokádo s banánovými slupkami: avokádo jsou buď přezrálé nebo tvrdé. Banány obsahují plynný ethylen. To je důvod, proč můžete položit banánové slupky na avokádo a mít zralé avokádo během 24 až 48 hodin. Článek Nevyhazujte banánové slupky, můžete je stále používat se nejdříve objevil na Aplcomm.
Česnek by neměl chybět v žádné zahrádce a už vůbec ne v kuchyni. Víte však o tom, že z pěstovaného česneku můžete využít nejen stroužky, ale také stvoly? Česnekové stvoly jsou vlastně květní stonky česneku a vnesou do vašich jídel zajímavý chuťový i dekor
Pokud vyhazujete dýňová semínka, pak děláte velkou chybu. Jsou totiž plná vitamínů, minerálů a stopových prvků. Jmenovat můžeme například vápník, zinek fosfor, mangan, železo, selen a draslík. Navíc se dají semínka zpracovat mnoha různými způsoby a vytvoř
Přemýšlíte o tom, že byste si domů pořídili běžecký pás? Stále však váháte a nevíte, jestli je to dobrý nápad? Vyjmenujeme vám hned deset dobrých důvodů, proč se běžecký pás vyplatí koupit a proč je dobré ho používat.
projít na článekNevyhazujte použité čajové sáčky. Existuje mnoho způsobů, jak je využít. Od zahradničení po úklid domácnosti nebo péči o pokožku.
projít na článekRybíz je jedním z nejoblíbenějších ovocných keřů v našich zahradách, známý svou bohatou chutí a vysokým obsahem vitamínu C. Získat z něj bohatou úrodu není nic složitého, pokud víte, jak na to. Představíme vám jednoduchý, ale účinný způsob, jak vylepšit r
projít na článek