Norská koruna

Norská koruna se používá v Norsku a na Špicberkách. Název koruna je společný pro všechny skandinávské státy kromě Finska. Jedna setina norské koruny se jmenuje ore.

projít na článek

Dánská koruna

Dánská koruna je zákonným platidlem Dánského království, do něhož patří autonomní oblasti Faerských ostrovů a Grónska. V roce 2000 Dánové zamítli v referendu euro, další se bude konat v roce 2011.

projít na článek

Zabezpečení prodejny iWant v paláci Koruna

Síť kamenných prodejen iWant, která se specializuje na prodej produktů Apple, otevřela novou pobočku na Václavském náměstí. iWant zde poprvé představuje prodejnu typu Apple Premium Partner. V nové generaci se ještě více přibližují ikonickým Apple Storů

projít na článek

OSVĚTOVÁ KAMPAŇ

Intervenční centra zahájila osvětovou kampaň „Zastav kolotoč násilí“ . Jejím cílem je upozornit veřejnost na závažné společenské téma – přenos násilí mezi generacemi. Kampaň je podpořena grantem z Norska prostřednictvím Norských fondů 2014 – 2021. Zač

projít na článek

Švédská koruna

Švédové, Norové, Dáni a Islanďané byli v letech 1873 – 1914 ve Skandinávské měnové unii, a tak všechny země používají jako měnu korunu. V roce 2003 Švédsko v referendu zamítlo přijetí eura.

projít na článek

6.1. - Novoroční pohyb cen

Začátek roku přinesl pokles cen zlata i stříbra. Pomáhá i posilující koruna. Na zlatě to znamená ceny na úrovni naposledy dosažené začátkem listopadu, stříbro za aktuální cenu bylo naposledy v září.

projít na článek