Švédská koruna

Švédové, Norové, Dáni a Islanďané byli v letech 1873 – 1914 ve Skandinávské měnové unii, a tak všechny země používají jako měnu korunu. V roce 2003 Švédsko v referendu zamítlo přijetí eura.

projít na článek

Norská koruna

Norská koruna se používá v Norsku a na Špicberkách. Název koruna je společný pro všechny skandinávské státy kromě Finska. Jedna setina norské koruny se jmenuje ore.

projít na článek

Švédská trojka

The post Švédská trojka first appeared on Nejlepší české vtipy.

projít na článek

Dánská koruna

Dánská koruna je zákonným platidlem Dánského království, do něhož patří autonomní oblasti Faerských ostrovů a Grónska. V roce 2000 Dánové zamítli v referendu euro, další se bude konat v roce 2011.

projít na článek

Eurovíkend Stockholm

Stockholm je hlavní a zároveň i největší město Švédska, které se nachází na východním pobřeží této svérázné země, přesněji mezi sladkovodním jezerem Mälaren a Baltským mořem. Jedná se o důležité průmyslové a ekonomické centrum Švédska. V dnešní době zde ž

projít na článek

Zabezpečení prodejny iWant v paláci Koruna

Síť kamenných prodejen iWant, která se specializuje na prodej produktů Apple, otevřela novou pobočku na Václavském náměstí. iWant zde poprvé představuje prodejnu typu Apple Premium Partner. V nové generaci se ještě více přibližují ikonickým Apple Storů

projít na článek