Norské masové kuličky se sýrem Gubransdalen

Masové kuličky podávané s brambory a hnědou omáčkou jsou tradiční večeří, kterou Norové milují. Norský sýr Brunost nebo Gubransdalen je známý tím, že omáčkám dodává krémovou, karamelovou chuť, ale zkusili jste někdy přidat brunost přímo do masových kuliček? Výsledkem jsou pikantní a šťavnaté masové kuličky, které ochutí hnědá omáčka, a vy tak získáte to nejlepší z obou světů. Suroviny: Porce pro  4 až 6 osob Na masové kuličky: Potřebujete: 500 g mletého hovězího masa.1 lžička soli1 lžička muškátového oříšku1/2 lžičky mletého černého pepře1/2 malé cibule nakrájené nadrobno1 vejce120 ml mléka100 g strouhaného hnědého norského karamelového sýra Gudbrandsdalen2 lžíce bramborového škrobu Na hnědou omáčku: 60 g másla.60 g hladké mouky500 ml hovězího vývaru1/4 lžičky soli Příprava: Ve velké míse smíchejte rukama všechny ingredience na karbanátky kromě oleje, aby se vše spojilo. Vytvořte asi 20 kuliček / karbanátků.Ve velké těžké pánvi rozehřejte olej na středně vysoké teplotě. Přidejte masové kuličky a za stálého obracení je smažte 5 minut nebo dokud nezhnědnou ze všech stran.Na hnědou omáčku rozpusťte máslo ve velkém těžkém hrnci na mírném ohni. Za častého šlehání přidejte mouku a vařte 6 až 8 minut nebo do tmavě hnědé barvy dávejte pozor, aby se mouka nepřipálila. Pomalu přidávejte hovězí vývar a za stálého šlehání jej osolte. Omáčku nalijte na masové kuličky (já si nechávám všechnu šťávu, která se z kuliček uvolní, když hnědnou) a přiveďte k varu. Snižte teplotu a jemně vařte 15 minut nebo dokud nejsou karbanátky uvařené. Podle chuti osolte a opepřete.Podávejte teplé s vařenými bramborami, trochou brusinkového džemu, pokud máte, a zeleninou podle vlastního výběru.Pokud chcete masové kuličky znovu ohřát, stačí přidat trochu více vody nebo vývaru, aby se omáčka zředila, protože má tendenci houstnout. Norský karamelový sýr Gudbrandsdalen 188 752 Výběr možností The post Norské masové kuličky se sýrem Gubransdalen first appeared on Sýrový obchod.

projít na článek

Žitný chléb s norským sýrem, plátky jablek a jablečným džemem

Lahodná snídaně nebo svačina! Suroviny 2 krajíce chleba (žitného nebo vašeho oblíbeného)Máslo (vámi zvolené množství)6 plátků norského karamelového sýra Gubransdalen / Brunost1 červené jablko2 lžičky jablečného džemu Příprava Chléb namažte

projít na článek

Tortilly spečenými masovými kuličkami

Plněné tortilly jsou velmi vděčné jídlo. Většinou u nás vede verze s kuřecím masem, tentokrát jsem však vyzkoušela trochu netradičně právě s masovými kuličkami. Při servírování doporučuju maso i každou zeleninu dávat do zvláštních misek, a tak si každý u

projít na článek

polystyrenové kuličky 6 cm, cena za 8 ks

Kuličky z polystyrenu jsou velmi vhodné k výrobě dekoracípro každou příležitost. Polystyrén je čistě bílý.

projít na článek

polystyrenové kuličky 4 cm, cena za 18 ks

Kuličky z polystyrenu jsou velmi vhodné k výrobě dekorací pro každou příležitost. Polystyrén je čistě bílý.

projít na článek

polystyrenové kuličky 8 cm, cena za 4 ks

Kuličky z polystyrenu jsou velmi vhodné k výrobě dekoracípro každou příležitost. Polystyrén je čistě bílý.

projít na článek