Novoroční čočka Tradice je tradice

Na Nový rok obědvejte čočku – nosí peníze! Tak se to traduje. Novoroční čočka je prostě klasika, kterou nemůžeme vynechat – dokonale si ji vychutnáte nejen na Nový rok, ale kdykoliv budete mít chuť. Luštěniny jsou zdravé a novoroční čočku už tu máme a hned několikrát. A tady, a zase jiná může být bylinková čočka, nebe je libo tureckou? Máme tu verzi novoroční čočky 2023 Novoroční čočka | Tradice je tradice Zase se o něco pokouším. Vývar, který by měl být v čočce zeleninový nebo kuřecí zaměňuji za vývar z uzeného kolene. Furt lepší než obyčejná voda a navíc tu tekutinu můžeme využít a ne ji vylívat bez užitku. Vývar dá čočce příchuť uzeného masa. Na fotkách postupu je to tak pro dva, ale když přidáte klobásu a vejce na oko, čtyři budou spokojení. Porce2-4 osoby Doba vaření60 minut Suroviny 350g zelené čočky 1 cibuli 500ml vývaruzeleninový, kuřecí, já zkouším vývar z uzeného kolene 1 bobkový list 1špetku tymiánu 1,5lžíce sádla 2,5lžíce hladké mouky ocetpodle chuti pepř sůl 2 vejce pikantní klobásu Pokyny Čočku přebereme a propláchneme, abychom se zbavili drobných nečistot. Pak namočíme a necháme minimálně dvě hodiny v klidu, dělává se to i přes noc. Pokud nasákla čočka veškerou tekutinu, přidáme vodu tak, aby byla čočka pod hladinou. Zakryjeme a vaříme ji pak v téže vodě doměkka. Asi 45 minut. (Někdo vodu sleje a dá novou, je to na vás.) Čočku scedíme. Voda se nám hodí. Mezitím nakrájíme cibuli najemno. Přidáme na rozpálené sádlo. Cibuli osmahneme na sádle dosklovata. Přidáme mouku a promícháme, abychom získali zlatavou jíšku. Zamícháme a vytvoříme jíšku. Postupně přidáváme vodu z čočky a mícháme. Zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a vaříme tak 10 minut. Přidáme bobkový list a tymián. Vyjmeme bobkový list a přidáme čočku. Promícháme. Osolíme, opepříme a přidáme trochu octa. A ještě chvilku povaříme. Opečeme na sádle klobásu. Připravíme volské oko. Podáváme s kyselou okurkou. Příspěvek Novoroční čočka | Tradice je tradice pochází z mojetara.cz

projít na článek

Novoroční čočka

The post Novoroční čočka first appeared on Nejlepší české vtipy.

projít na článek

Debilní tradice

The post Debilní tradice first appeared on Nejlepší české vtipy.

projít na článek

Výkony a exkluzivita podle tradice: BMW M4 Edition ///M Heritage

BMW M GmbH představuje další atraktivní edici, tentokrát omezenou na 750 kusů, modelu BMW M4 Coupé.

projít na článek

Luxus, elegance a dynamika v duchu tradice: BMW řady 7 Edition 40 Jahre

Již po čtyři desetiletí je číslice 7 v modelovém označení automobilů BMW celosvětově uznávaným symbolem luxusu, radosti z jízdy a inovací.

projít na článek

ROLLS-ROYCE ‘SWEPTAIL’ – realizace klientova zakázkového snu

Když Rolls-Royce přibližně před rokem představil světu svůj koncept 103EX, byla to také připomínka slavné tradice zakázkových karoserií, které měly inspirovat budoucí klientelu.

projít na článek