O botanikovi, který si myslel, že je biolog

Jsem přesvědčen, že někdy naše vžitá přesvědčení vytvářejí hlubokou propast mezi tím, co si myslíme my a co si myslí druzí. Přesně s tím se potýká zoolog v této povídce, když se snaží přesvědčit botanika o existenci diametrálně odlišných forem života.

projít na článek

Případ Algera Hisse (37. díl - Významná fakta, která nebyla předložena před soudy II.)

V celém případu zbývá jediná oblast záhad. Co si Hiss myslel během celé této doby? Kdy a proč se stal komunistou? Co ho přivedlo ke špionáži? Co si myslel během slyšeních HUACu, soudů a svého dlouhého pozdějšího života?

projít na článek

Způsoby, jak se vaše vagína s přibývajícím věkem mění

Člověk by si myslel, že po všem tom chaosu, který nastane během puberty, bude mít váš reprodukční systém čas na odpočinek. Bohužel tomu tak není. S přibývajícím věkem pociťuje i vaše vagína důsledky stárnutí, stejně jako zbytek vašeho těla.

projít na článek

Otázka - Naražená žebra, proč Ambrobene? (Společnost)

aja1946: Mám naražená žebra, děsně to bolí a teď čtu doma závěr zprávy (:odkaz:)čuji klid v polosede, užívat analgetika, to beru, ale dále Ambrobene, co tím myslel, to je přece na kašel (diskuze na internetové stránce)

projít na článek

Tam, kde se voda ztrácí v písku

„Jo, a celou dobu na břehu řval a ječel, dokud jsme pro něj nepřijeli“ směje se Neven a ze tmy svítí jeho bílé zuby.                 „A co ti sloni?“ „Jak jsi myslel to – nedbaje na slony - ?“                 „Sloni jsou lekaví. Špatně vidí. A taky

projít na článek

Kladenskou přírodou po celý rok II

Ve školní knihovně je nově k zapůjčení výtisk knížky Kladenskou přírodou po celý rok II, kterou v dubnu v nakladatelství Halda vydal náš biolog a zeměpisec Michal Procházka.  Zájemci, kteří by si ji chtěli pořídit,  se  mohou zúčastnit křtu, který proběh

projít na článek