Když se v kuchyni objeví nepříjemné pachy, většinou je jejich původem nadměrné množství bakterií, které tyto zápachy způsobují. Proto nestačí jen kuchyni čistit, při čištění nedojde k úplnému zničení bakterií. K odstranění nepříjemných pachů je třeba dezinfikovat oblasti, kde se mohou hromadit zbytky jídla a vlhkosti, které podporují rozmnožování bakterií. Níže uvádíme, kterým hlavním oblastem byste měli při dezinfekci věnovat zvláštní pozornost, abyste zcela skoncovali s nepříjemnými pachy v kuchyni. Jaké 4 hlavní oblasti je třeba v kuchyni dezinfikovat? Dřez: je jednou z oblastí, kterou byste měli čistit a dezinfikovat každý den. Věděli jste, že na dřezu se může vyskytovat až 100 000krát více mikrobů než na WC? Podle některých studií* má 14 % dřezů více než milion bakterií na cm2. Dezinfekční čistič na kuchyně Sanytol vám pomůže dezinfikovat oblast dřezu a zároveň odstranit veškeré mastné usazeniny. Kuchyňské houbičky a utěrky: vhledem k tomu, že přicházejí do styku s většinou zbytků, houbičky, které používáte pro čištění příborů a dalšího kuchyňského náčiní, jsou zdrojem infekcí a nepříjemných zápachů. Mohou se na nich objevit bakterie, jako E. coli nebo salmonela. Je důležité je čistit a dezinfikovat v pračce pomocí Dezinfekce na prádlo Sanytol, protože je používáme k čištění, a pokud by samy nebyly čisté, mohli bychom jimi jiné prvky kontaminovat. Odpadkový koš: pytle na odpadky často nejsou zcela nepropustné a unikají z nich zbytky tekutin. Dezinfikujte a čistěte dno odpadkového koše každý týden pomocí Dezinfekčního odmašťujícího čističe na kuchyně Sanytol, protože oblasti, kde je uložen odpad, jsou zdrojem infekcí a většiny nepříjemných pachů. Nestačí odpadky vynést, odpadkový koš je třeba dezinfikovat, a tak zničit bakterie, které se nahromadily na jeho dnu. Lednice: lednice jsou velmi často kontaminované bakteriemi, které jsou přítomny v syrových potravinách. Nejběžnějšími jsou listerie, pseudomonas nebo enterobakterie, běžně přítomné asi v 5 % lednic. Proto je velmi důležité udržovat lednici vždy čistou a dezinfikovanou. Doporučujeme vám, abyste ji čistili alespoň jednou za 3 měsíce, a tak se ujistili, že neobsahuje žádné choroboplodné zárodky. Snížíte tak pravděpodobnou přítomnost bakterií a zabráníte tomu, aby docházelo k přenosu na potraviny a z nich do našeho organismu. K hloubkovému čištění a dezinfekci lednice použijte Dezinfekční čistič na kuchyně Sanytol. TIP: Nastříkejte obden Dezinfekční čistič Sanytol na všechny odtokové odpady v kuchyni, abyste zabránili vzniku nepříjemných pachů. *(Kagan et al.; Tierney and Kearney, 2002) The post Oblasti, které je třeba dezinfikovat v kuchyni appeared first on Sanytol.
Kuchyně je jedním z hlavních zdrojů bakterií u nás doma. Ačkoli na první pohled to nevidíme, existují mikroskopická rizika, která obvykle přehlížíme, a ta mohou skončit kontaminací potravin, které jíme, a díky kterému můžeme onemocnět. Proto je důležité m
projít na článekAbyste mohli provádět správně hygienu svého domova, je důležitě vědět, jak dezinfikovat, a přitom mít na paměti především předměty, které jsou nejvíce kontaminované, abyste optimalizovali čas a dezinfekci provedli hloubkově tam, kde je to nejvíce potřeba.
projít na článekMasivní dřevo je materiál, který má dlouhou historii v nábytkářství. Jeho trvanlivost, přirozená krása a schopnost přidat do prostoru teplou atmosféru jej činí vynikající volbou pro různé části domu, včetně kuchyní a předsíní.
projít na článekKaždý rok se v designu interiérů objevují nové trendy. Některé jsou převratné, jiné prohlubují směry, které se již objevily v předchozích letech. Rok 2023 se v oblasti kuchyní ponese v duchu důrazu na rodinu, návratu k přírodě i rozšiřování chytrých techn
projít na článekJe běžné, že děti, zejména pak malé děti, vkládají předměty do úst, spí se svými plyšáky nebo lezou po kolenou po zemi, a tak u nich dochází častěji ke vzniku infekcí kontaktem s těmito předměty nebo povrchy, i když jsou doma. Za pomoci těchto jednoduc
projít na článek