Oblasti, které je třeba dezinfikovat v kuchyni

Když se v kuchyni objeví nepříjemné pachy, většinou je jejich původem nadměrné množství bakterií, které tyto zápachy způsobují. Proto nestačí jen kuchyni čistit, při čištění nedojde k úplnému zničení bakterií. K odstranění nepříjemných pachů je třeba dezinfikovat oblasti, kde se mohou hromadit zbytky jídla a vlhkosti, které podporují rozmnožování bakterií. Níže uvádíme, kterým hlavním oblastem byste měli při dezinfekci věnovat zvláštní pozornost, abyste zcela skoncovali s nepříjemnými pachy v kuchyni. Jaké 4 hlavní oblasti je třeba v kuchyni dezinfikovat? Dřez: je jednou z oblastí, kterou byste měli čistit a dezinfikovat každý den. Věděli jste, že na dřezu se může vyskytovat až 100 000krát více mikrobů než na WC? Podle některých studií* má 14 % dřezů více než milion bakterií na cm2. Dezinfekční čistič na kuchyně Sanytol vám pomůže dezinfikovat oblast dřezu a zároveň odstranit veškeré mastné usazeniny. Kuchyňské houbičky a utěrky: vhledem k tomu, že přicházejí do styku s většinou zbytků, houbičky, které používáte pro čištění příborů a dalšího kuchyňského náčiní, jsou zdrojem infekcí a nepříjemných zápachů. Mohou se na nich objevit bakterie, jako E. coli nebo salmonela. Je důležité je čistit a dezinfikovat v pračce pomocí Dezinfekce na prádlo Sanytol, protože je používáme k čištění, a pokud by samy nebyly čisté, mohli bychom jimi jiné prvky kontaminovat. Odpadkový koš: pytle na odpadky často nejsou zcela nepropustné a unikají z nich zbytky tekutin. Dezinfikujte a čistěte dno odpadkového koše každý týden pomocí Dezinfekčního odmašťujícího čističe na kuchyně Sanytol, protože oblasti, kde je uložen odpad, jsou zdrojem infekcí a většiny nepříjemných pachů. Nestačí odpadky vynést, odpadkový koš je třeba dezinfikovat, a tak zničit bakterie, které se nahromadily na jeho dnu. Lednice: lednice jsou velmi často kontaminované bakteriemi, které jsou přítomny v syrových potravinách. Nejběžnějšími jsou listerie, pseudomonas nebo enterobakterie, běžně přítomné asi v 5 % lednic. Proto je velmi důležité udržovat lednici vždy čistou a dezinfikovanou. Doporučujeme vám, abyste ji čistili alespoň jednou za 3 měsíce, a tak se ujistili, že neobsahuje žádné choroboplodné zárodky. Snížíte tak pravděpodobnou přítomnost bakterií a zabráníte tomu, aby docházelo k přenosu na potraviny a z nich do našeho organismu. K hloubkovému čištění a dezinfekci lednice použijte Dezinfekční čistič na kuchyně Sanytol. TIP: Nastříkejte obden Dezinfekční čistič Sanytol na všechny odtokové odpady v kuchyni, abyste zabránili vzniku nepříjemných pachů. *(Kagan et al.; Tierney and Kearney, 2002) The post Oblasti, které je třeba dezinfikovat v kuchyni appeared first on Sanytol.

projít na článek

Křížová kontaminace v potravinách: co to je a jak jí zabránit?

Kuchyně je jedním z hlavních zdrojů bakterií u nás doma. Ačkoli na první pohled to nevidíme, existují mikroskopická rizika, která obvykle přehlížíme, a ta mohou skončit kontaminací potravin, které jíme, a díky kterému můžeme onemocnět. Proto je důležité m

projít na článek

Jaké předměty bývají doma nejvíce kontaminované?

Abyste mohli provádět správně hygienu svého domova, je důležitě vědět, jak dezinfikovat, a přitom mít na paměti především předměty, které jsou nejvíce kontaminované, abyste optimalizovali čas a dezinfekci provedli hloubkově tam, kde je to nejvíce potřeba.

projít na článek

Konzultační hodiny od 18. 6. 2020

Dobrý den, předkládáme Vám rozpis konzultací pro jednotlivé ročníky od 18. 6. 2020. Ve středu 17. 6. 2020 se bude škola dezinfikovat a připravovat na výuku. Příjemný zbytek dne!    

projít na článek

Konzultace a TH - aktuální verze

Dobrý den, máme pro Vás nejaktuálnější rozpis konzultací a třídnických hodin, které budou probíhat od čtvrtka 18. 6. 2020. Současný přehled obsahuje i třídu sekundu, která na původním rozpisu nebyla. Ostatní dny a třídy jsou beze změny. Jen připomínáme,

projít na článek

Masivní lavice ve vaší kuchyni i předsíni

Masivní dřevo je materiál, který má dlouhou historii v nábytkářství. Jeho trvanlivost, přirozená krása a schopnost přidat do prostoru teplou atmosféru jej činí vynikající volbou pro různé části domu, včetně kuchyní a předsíní.

projít na článek