Oblíbená plemena zakrslých králíčků

Pokud jste se rozhodli, že si za domácího mazlíčka pořídíte zakrslého králíčka, máte na výběr řadu uznaných i neuznaných plemen. Tento článek je stručným přehledem asi nejoblíbenějších plemen zakrslých králíčků.

projít na článek

Fyziologie zakrslých králíčků

Králíci a tedy i ti zakrslí patří do řádu zajíců, neřadí se tedy k hlodavcům, přestože mají s nimi několik společných znaků. Jedním z nich jsou právě hlodáky (přední zuby), dalším znakem může být, že jak hlodavci, tak králíci rodí holá a nevidomá mláďata.

projít na článek

Ukázkové druhy zakrslých plemen králíků

Zakrslá plemena králíků se nechovají pro maso a jejich kožešinu. Naopak tyto králíci bývají chováni doma jako domácí mazlíčci a společníci lidí. Jejich chov bývá tedy zábavný a sportovní.

projít na článek

Německý špic

Mezi v Čechách oblíbená psí plemena patří bezesporu německý špic.

projít na článek

Zánět spojivek u psa

Zánět spojivek bývá u psů poměrně častým jevem. Příčinou může být pobyt v prašném prostředí, silný vítr, alergická reakce či poranění. Příčiny nemoci očí u psů mohou být rasově specifické, ale svůj podíl má samozřejmě i životní prostředí. Náchylná jsou př

projít na článek

Zakrslý králík - strava

Co se týká stravování králíčků, tak králíček jí po celý den, proto je nezbytné, aby měl vždy u sebe dostatek sena, v okamžiku kdy pocítí hlad, tak se nají.

projít na článek