Fyziologie zakrslých králíčků

Králíci a tedy i ti zakrslí patří do řádu zajíců, neřadí se tedy k hlodavcům, přestože mají s nimi několik společných znaků. Jedním z nich jsou právě hlodáky (přední zuby), dalším znakem může být, že jak hlodavci, tak králíci rodí holá a nevidomá mláďata. Naopak rozdílem je stavba zubů.

projít na článek

Oblíbená plemena zakrslých králíčků

Pokud jste se rozhodli, že si za domácího mazlíčka pořídíte zakrslého králíčka, máte na výběr řadu uznaných i neuznaných plemen. Tento článek je stručným přehledem asi nejoblíbenějších plemen zakrslých králíčků.

projít na článek

Zakrslý králík - strava

Co se týká stravování králíčků, tak králíček jí po celý den, proto je nezbytné, aby měl vždy u sebe dostatek sena, v okamžiku kdy pocítí hlad, tak se nají.

projít na článek

Ukázkové druhy zakrslých plemen králíků

Zakrslá plemena králíků se nechovají pro maso a jejich kožešinu. Naopak tyto králíci bývají chováni doma jako domácí mazlíčci a společníci lidí. Jejich chov bývá tedy zábavný a sportovní.

projít na článek

Zakrslý králíček Teddy

O teddy králíčka se zasloužili především chovatelé v Německu a Nizozemsku křížením angorských, liščích a barevných zakrslých králíků. Tento králíček byl cíleně vyšlechtěn jako rodinný mazlíček. Teddy v anglickém překladu znamená medvídek a on se malému pl

projít na článek

Půst aneb život v radosti

Do nového roku si přejeme mnohé. Nejčastěji zdraví, spokojenost, lásku, dobrou práci a finanční prosperitu. Mnozí z nás se cítí přesyceni, a to nejen množstvím jídla, ale i společenskými aktivitami a radovánkami. Ráda bych se s Vámi podělila o metodu, kte

projít na článek