Tušili jste, že v mrkvové nati je mnohem více výživných látek, než v kořenu mrkve? A podobně je to s melounem. Zelená melounovitá slupka, kterou většina lidí vyhazuje, je nutričně mnohem hodnotnější, než červená dužina.
Tomu, kdo nejí maso, dává příroda možnosti v podobě kombinace zeleniny, luštěnin, obilovin a mořských řas, aby sobě mohl dopřát výživný vývar. My dnes z tohoto vývaru připravíme miso polévku s pórkem, bílou ředkví a tofu.
projít na článekZelená zelenina chrání tělo před patogenními bakterie. Přidání listové (tj. zelené) zeleniny do jídelníčku má rozhodující vliv na růst imunitních buněk, které udržují střeva v dobré kondici. mi – takový je závěr australských vědců z Ústavu molekulární i
projít na článekNepátrejte po jídelníčcích psaných dětem na míru. Nic takového vám žádný rozumný lékař nedoporučí - cílem totiž je, aby se děti naučily jíst pravidelně a přiměřeně, nikoli aby si počítaly každý kilojoul. V žádném případě na dětský talíř nepatří tučné a
projít na článekPřichází doba, kdy je třeba sklidit poslední zeleninu a připravit záhony na zimní odpočinek. The post Nastal nejvyšší čas na poslední sklizeň podzimní zeleniny first appeared on Odzkoušeno.cz.
projít na článekRakytníkový olej je multiminerální preparát s maximální vstřebatelností, který je bohatým zdrojem vitamínů ze skupiny A, C, E, K, B1, B2, B6, P, kyseliny listové, organických kyselin, karotenoidů, cukrů, tříslovin a mnoha minerálních solí. Je vhodným dop
projít na článek