Ohlédnutí za prvním pololetím ve francouzské sekci

Během prvního pololetí školního roku 2015/16 bylo uspořádáno vyučujícími francouzské sekce a studenty francouzského jazyka několik zajímavých akcí.

projít na článek

Konzultace se školní psycholožkou

Nesplňuje pololetní vysvědčení Vaše očekávání? Ztrácíte v distančním režimu chuť do učení? Připadá Vám, že nic nemá smysl, že nic nemůžete ani nezmůžete? Chcete se pokusit s novým pololetím o nový začátek? Naše školní psycholožka je tu pro Vás.

projít na článek

Skvělé umístění Ondřeje Radeva v celostátním finále francouzské olympiády

Po vítězství v krajském kole francouzské konverzace v kategorii SŠ II se tento týden konalo kolo národní, jehož se zúčastnili nejlépe francouzsky mluvící studenti v celé zemi.

projít na článek

Tygři z JGPT na francouzské ambasádě

Naši absolventi obdrželi pozvání od velvyslance Francouzské republiky pana Alexise Dutertra na recepci v sídle Francouzského velvyslanectví v Praze v zahradě Buquoyského paláce na Malé Straně. Nečekané, ale o to příjemnější setkání se uskutečnilo 14. červ

projít na článek

LAVH – soutěž v recitaci francouzské poezie

Dne 22. 3. 2023 proběhl již 5. ročník soutěže v recitaci francouzské poezie LAVH – Lecture à voix haute. Letošní ročník byl zaměřen nejen na frankofonní autory, ale také například na severské autory, jejichž básně byly přeloženy do francouzského jazyka.

projít na článek

Grand Prix pro Elišku

Poslední květnový týden byl úspěšný nejen pro naše účastníky celostátního kola ve francouzské konverzaci, ale také pro Elišku Vaňkovou, čerstvou maturantku a nyní již absolventku evropské sekce Jazykového gymnázia Pavla Tigrida. Dne 31. 5. se zúčastnila h

projít na článek