Tygři z JGPT na francouzské ambasádě

Naši absolventi obdrželi pozvání od velvyslance Francouzské republiky pana Alexise Dutertra na recepci v sídle Francouzského velvyslanectví v Praze v zahradě Buquoyského paláce na Malé Straně. Nečekané, ale o to příjemnější setkání se uskutečnilo 14. července tohoto roku u příležitosti francouzského státního svátku.

projít na článek

Turistkami ve vlastní zemi

Milí žáci, drazí profesoři, naše milovaná frankofonní veřejnosti, my čtyři hrdé zástupkyně JGPT, dvě žákyně z 4. E, reprezentantka z 3. A a paní profesorka Gracová, jsme se v pondělí 15. dubna i přes lákavou vyhlídku volného dne účastnily celorepublikovéh

projít na článek

Ohlédnutí za prvním pololetím ve francouzské sekci

Během prvního pololetí školního roku 2015/16 bylo uspořádáno vyučujícími francouzské sekce a studenty francouzského jazyka několik zajímavých akcí.

projít na článek

Skvělé umístění Ondřeje Radeva v celostátním finále francouzské olympiády

Po vítězství v krajském kole francouzské konverzace v kategorii SŠ II se tento týden konalo kolo národní, jehož se zúčastnili nejlépe francouzsky mluvící studenti v celé zemi.

projít na článek

Nejvtipnější německý text? Letos z JGPT!

Na podzim proběhl už 5. ročník Opavské soutěže vtipné němčiny. Úkolem bylo, co možná nejnápaditěji, okomentovat kreslené vtipy – samozřejmě v němčině. Jak to dopadlo?

projít na článek

Anglicky o předsudcích a stereotypech

„A Different Tomorrow“ – tak zněl název besedy, které se v pondělí 11. 6. účastnili studenti JGPT a během níž v angličtině diskutovali s mladými dobrovolníky z Německa, Turecka, Španělska a Portugalska o tématu společenských předsudků a stereotypů.

projít na článek