Ohlédnutí za školním rokem a přání na prázdniny

Vážení žáci, drazí rodiče, milí kolegové a i vy všichni ostatní, kteří mate s naší školou něco společného.Je čas prázdnin, čas, který jak někdo někdy řekl, plyne jako voda a je jedno zda v potůčku, či v rozbouřené řece, a my ho nedokážeme zastavit. Stejnou rychlostí utekl i tento školní rok, v rukou již máte očekávaný list papíru, na kterém máte skryto, že naše společné snažení nebylo zbytečné.Žáci, učitelé a rodiče prvních ročníků se navzájem poznávali a uzavírali bezelstná přátelství. Přišly první lásky i následná zklamání. Bohu díky, nic netrvá věcně, první rok docházky se nenápadně ztrácel kdesi v dálce za obzorem. U vyšších ročníků to již bylo o jisté zkušenosti, či o mazáctví, jak chcete, a někdy i s odřenýma ušima se podařilo, či podaří doběhnout do cíle. Škola i učení se pro nás stalo rutinou. Je nám všem jasné, a i když to rodiče neradi přiznávají, že do školy patří i občasné maléry, poznámky i následné pohovory s ujištěním, že váš synek, či dcerka snad nic špatného neprovedl. Jenže nebyli jsme jiní a časem nám naše jednání přišlo spíše k smíchu. Vždyť jsme taky někdy seděli ve školních lavicích, jistě tedy víte, jaké to je být ještě dětmi a neměli bychom na to zapomínat. Kus dítěte si každý v sobě uchovejme navždy..No a závěrečné ročníky, které naší školu již opustili, těm zůstávají nostalgické vzpomínky a musí přemýšlet, co bude dál? Práce? Další škola? Uvidíme se ještě někdy? Jsem přesvědčen, že je to hlavně na vás, i když možná trochu na štěstí. Snad někdy bude ta životní cesta složitější, ale nenechte si vzít své ideály. Všichni vám držíme palce a věříme, že se někdy ukážete.Na začátku jsem psal o čase, je asi jasné, že musím poděkovat za čas, který s vámi strávili zaměstnanci školy učitelé, mistři, vychovatelé, kuchařky, uklízečky, či údržba, bez nich by to nefungovalo a bez nich žádná škola není školou. Chtěl bych zmínit i čas, který vám věnovali rodiče, či prarodiče a věřte, že nelitují. Jste, ať si to možná nemyslíte, jejich chloubou. Patří jim dík i za vzornou spolupráci se školou.Nyní nás čekají prázdniny, jak vidíte na fotce i učitelé se rozutečou do svých vysněných míst pro odpočinek a regeneraci, nabrat nové síly na další rok. Měli byste udělat to samé, ať již s rodiči, či kamarády, partnery či sami. Každý zážitek je velký kus poznání a to vám škola nikdy nemůže nahradit.No a na závěr je nutné poděkovat Josefu II., který nám velké prázdniny uzákonil, sice z důvodu, aby děti mohli dělat na poli, ale toto, jak jsem již několikrát v tomto textu psal, odnesl čas.Užívejte života a těším se na setkání s vámi a nejen až v září. Mgr. et. Bc. Rudolf Sochor, ředitel školy P.S. A to nejlepší nakonec (klikněte) The post Ohlédnutí za školním rokem a přání na prázdniny appeared first on SLŠ a SOŠ Šluknov.

projít na článek

Ohlédnutí za akcemi španělštiny ve školním roce 2014/2015

Školní rok utekl jako voda a před námi jsou prázdniny. Pojďme ale ještě krátce zavzpomínat, co všechno letos studenti španělštiny zažili.

projít na článek

Přání na prázdniny

Pro zobrazení videa klikněte zde: The post Přání na prázdniny appeared first on SLŠ a SOŠ Šluknov.

projít na článek

Ohlédnutí za uplynulým školním rokem: ASURO kurz robotiky

ASURO kurz základní robotiky probíhal od ledna do června letošního roku. Zúčastnilo se ho osmnáct vybraných žáků středních škol a gymnázií z České republiky, kteří úspěšně splnili vstupní úkol.

projít na článek

Školní prázdniny 2023/2024

Období školního vyučování ve školním roce 2023/2024 začne ve všech základních i středních školách, základních uměleckých školách a konzervatořích v pondělí 4. září 2023. Podzimní prázdniny stanovuje MŠMT na čtvrtek 26. října a pátek 27. října 2023. Váno

projít na článek

Příprava na nový školní rok 2021/2022

Počasí už to pochopilo - prázdniny se pomalu chýlí ke konci a škola tu bude cobydup. Tak si přečtěte, na co se v novém školním roce připravit.

projít na článek