Ohlédnutí za Zeleným rokem

Co bylo na našich měsíčních aktivitách seniorů a dětí zeleného? Jednoduchá věc - jejich ekologický přesah. Mysleli jsme na to, aby naše tvoření bylo užitečné nejen pro samotné účastníky, ale také pro přírodu, planetu. Aby si děti uvědomily, že vyrůstají do světa, kde zodpovědnost a hospodárnost mají zaujímat samozřejmé místo. A navíc -zužitkovat ponožku, která zůstala ,,plonková“, ruličky toaletního papíru a další nepotřebné a zbylé věci přece udělá radost. Vytvořit z nich novou a krásnou věc a ještě se přitom pěkně mezigeneračně družit… Pojďme si připomenout pár momentů z našeho ekologického tvoření jako ohlédnutí za Zeleným rokem s Mezi námi: Ze starých plechovek a přírodnin jsme vyrobili bezkonkurenční hmyzí hotel! Broučci, kteří se potřebují zazimovat, jím určitě nepohrdnou a příroda nám bude vděčná. Komu doma řádili Lichožrouti, mohl osiřelou ponožku přinést a udělat z ní parádní hlavu svatomartinskému koni. Obyčejnou sklenici od okurek jsme povýšili na originální svícny, na které senioři s dětmi otiskli své představy zimy. Využívali jsme i další materiály určené k recyklaci – papírovou tašku na vánoční hvězdu, plastový kelímek na květináč, papírové ruličky na barevnou mnohonožku atd. a užívali si mnoho tvořivých chvil a zábavy. Děkujeme všem, kteří se zapojili! Inspirace k tvoření je stále dostupná na Registru aktivit i na našem webu. Hodně zdaru při dalším mezigeneračním tvoření!

projít na článek

Ohlédnutí za Techagrem 2024 v Brně

Touto sérií fotografií se vracíme k proběhlému Techagru. Staří i noví zákazníci si prohlédli naše stroje ze sekce importérských značek. K tomu dobře ladilo rozmetadlo Bogballe a u nejmladší generace (a chlapů) asi nejvíc zabodoval traktor Warchalowski. Na

projít na článek

BIM DAY 2023 je již minulostí

Krátké ohlédnutí za letošní, již dvanáctou BIM konferencí

projít na článek

Konference CQS - ohlédnutí

Dne 21. května 2019 se konala tradiční Konference CQS, tentokrát v Humpolci -Fabrika Hotel

projít na článek

Ohlédnutí za MSV 2023 v Brně

Shrnutí a dojmy z naší účasti na letošním Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně si můžete přečíst zde

projít na článek

Konference CQS – „Báječná léta pod normami“ - ohlédnutí

Dne 22. 05. 2018 se konala Konference CQS s podporou Rady kvality České republiky. Tentokrát jsme se vrátili do Prahy do hotelu Pyramida.

projít na článek